a
0
Pályázat a hobbiért
2017. Aug. 14.

Aquila Aquarium Múzeuma és a Régimódi akvarisztika pályázatot ír ki korabeli akváriumok létrehozására, üzemeltetésére. A pályázatra való jelentkezés önkéntes, semmiféle pénz-, vagy tárgyjutalmakkal nem jár. Az első három helyezett oklevelet kap.

 

Egyéb szerző

Feltételek: az akváriumok létesítéséhez, fenntartásához, gondozásához, kizárólag a Magyarországon magyar szerzők által írt 1978-ig bezárólag megjelent könyvekben ismertetett akváriumok, anyagok, felszerelések, talajok, növények, halak, segédeszközök stb. használhatók. (Kivéve: Régimódi akvarisztika 2016. című könyv.).

 

Eltérni az alábbiakban lehet: használhatók ragasztott medencék, fagyasztott eleségek, szükség esetén használható szerek: clion, malachitzöld, methilénkék, FMC. neomagnol, xanthachiridin.

 

Előnyben részesül aki: kizárólag saját maga által barkácsolt eszközöket , klasszikus akváriumi üvegtechnikát használ. Iszapsarkot alakít ki. Bádogaljú, fűtőkúpos akváriumot készít. Légpumpaként bicikli belsőt alkalmaz.

 

Tilos: vadbefogott halak telepítése! Törekedni kell a hagyományos törzsalakok gondozására!

 

A pályázatra 2017. szeptember 30-ig lehet jelentkezni. A pályázat 2017. októbet elsején indul, és 2018 szeptember 30-ig tart..

A fényképeket a legelejétől kell készíteni (akvárium készítése, felújítása, külön képeket kérünk a beépített technikáról a használandó felszerelésekről. A már működő akváriumról havonta kell fényképekett csatolni (látszódnia kell az akváriumnak, halakna, technikának. Egy alkalmommal 5 db képet kell elküldeni, időbélyeggel, vagy más dátumazonosítással (aznapi újság fejléce stb.).  A jelentkezésben le kell írni a medence adatait, fel kell sorolni, hogy milyen élőlényekkel lesz betelepítve. A pályázatokat és utána a fényképeket az anagyoreg@gmail.com címre kell küldeni. A pályázatba ne feledjétek leírni, hogy mely könyvekben leírtak alapján lesz megvalósítva a pályázati akvárium, mert ettől a későbbiekben eltérni nem kellene.

 

Külön hangsúlyozzuk, hogy az elbírálás nem esztétikai és látványszempontok alapján történik, hanem, hogy a hagyományos módszerrel gondozott akváriumok a pályázatban megjelölt könyv szerint (szigorúan) legyenek üzemeltetve.

 

A pályázat célja, hogy az elfeledett akváriumtechnikák újra felfedezésével, az akváriumi barkácsolások felelevenítésével, visszahozzuk az akvarisztika elveszni látszó hobbijellegét a mai agyontechnikázott szobai haltartással szemben.

 

A pályázaton, a becsületességen alapul, hiszen nem tudjuk ellenőrizni, hogy a feltételeket betartjátok-e, ezért minden indulót megkérek arra, hogy a tisztességesen, a kiírásnak megfelelően, sportszerűen vegyen részt a pályázaton.

 

Zsűri:

Météfi Gyula

Dr. Szita Géza

aquad

 

 

Forrás: http://aquadblog.blogspot.hu/2017/08/palyazat.html

 

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!