h
0
A Nagy Ho-Ho-k
2016. Szep. 30.

 

Augusztus, mindenkinek más jut eszébe, még egy hónap van a nyárból, már csak egy hónap és kezdődik az iskola, van még egy hónap az iskolakezdésig, és az ifjú horgászok, hogy sok peca élmény vár még az iskola előtt.

 

Egyéb szerző

 

Ehhez az élményhez szerettünk volna hozzájárulni egy versennyel is amit augusztus 28-án vasárnap rendeztünk a tiszakécskei I-es Holt-Tiszán. Sokan nagy izgalommal várták már a nagy napot. A legtöbben visszatérő, rendszeresen résztvevő horgász palánták, de mindig akadnak új résztvevők is, idén Budapestről, Miskolcról, Tiszaalpárról, Tiszakürtről, Nagykőrösről, és Kecskemétről is érkeztek a helyi erők mellé. 

Végül is 63 fővel vágtunk neki a megmérettetésnek. 8 órakor egy rövid eligazítás, szabály ismertetés az újak kedvéért és jöhetett a sorsolás. Jó eredményekre számítottunk, mert előző nap végigmentünk a pályán és előetettük- ugyanis ezen a szakaszon tilos a horgászat, így szerettük volna, hogy minél több hal a területre ússzon.

 

Fél 9-kor egy füttyszóval kezdődhetett a horgászat, még egy perc sem telt el máris megfogták az első halakat. Jó volt látni, hogy mindenki tud halat zsákmányolni, így joggal reménykedtünk a szép eredményekben.

Az ifjoncok igénybe vehettek szülői segítséget szákoláshoz, csalizáshoz, hal leszedéshez is, viszont voltak olyanok gyerkőcök is akik most próbálgatják a horgászatot és a szülők sajnos nem igazán tudnak segíteni nekik. Ezen verseny, versenyek lényege a horgászat megismertetése, megszerettetése a gyerekekkel, ezért például nem kötjük horgászengedélyhez a részvételt. Voltunk ott jó páran szervezők, akik be-besegítettek a még kezdő horgászoknak. Eresztéket állítottunk, megmutattuk a csalizást, a hal horogról való leszedését, az etetést, hogy miként, milyen ütemben történjen. No meg a gubancok eltávolításában is nagy szerepet vállaltunk. Mindenben próbáltunk segíteni, amiben csak lehetett.

 

Déli 12 órakor lefújtuk a versenyt és megkezdődhetett a mérlegelés.

 

 

Nagyon szép eredmények születtek, fogtak keszeg féléket, kárászokat, törpeharcsát, szürke harcsát, kis pontyot.

 

Mint mindig, 4 kategóriában hirdettünk eredményt:

Ovis kategória:

 1. Szász Dávid 2060gr

 2. Török Anna Tamara 1320gr

 3. Nagy Bernadett 1100gr

Alsós kategória

 1. Tasi László 4760gr

 2. Madla Rita 4040gr

 3. Varga Lili 640gr

Felsős kategória

 1. Szabó Sára 3640gr

 2. Monoki Benjamin 3520gr

 3. Néző Bence 3320gr

Ifi kategória

 1. Sasi Valentin 8480gr

 2. Kiss Ernő 6660gr

 3. Pásztor Dénes 2720gr

 

Nagyon szépen köszönjük a Fisch Kft-nek a támogatást, segítségükkel mindenkinek oszthattunk ajándékot helyezésétől függetlenül. Nélkületek nem sikerült volna még nagyobb örömöt okozni a gyerekeknek.

Köszönöm, köszönjük a támogatást.

 

 

 

 

 

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!