h
0
Az V. Zempléni Gyermekhorgász Verseny eseményei
2016. Máj. 27.

2016. május 20-án 5. alkalommal hívtuk meg a környező települések gyermekhorgászait Erdőbényére, a csodálatos zempléni hegyek között megbújó Meszesmajor horgásztóra. Ezen alkalommal már nemcsak a megszokott 5 község (Bodrogolaszi, Olaszliszka, Szegilong, Tolcsva, Vámosújfalu),hanem Erdőbénye és Sárospatak is képviseltette magát a több, mint 50 résztvevőt átkaroló versenyen.

 

 

 

Egyéb szerző

 

 

A festői szépségű Meszesmajor horgásztó

 

Mint minden évben, így most is voltak kisebb változtatások a vetélkedés folyamán, amely három versenyszámból állt: halfogás, célba dobás és horgászismereti totó. Az egyik újítás az volt, hogy már nem darabszámra, hanem dkg-onként adtunk 1-1 pontot. Lehetett dönteni, hogy fenekező vagy pecabottal vágjanak neki a halvadászatnak. Azok döntöttek jól, akik ez utóbbi mellett tették le a voksukat, ugyanis több száz naphaltól tisztították meg a horgásztavat.

 

A naphal az egyik legszebb halunk, de -ikra- és ivadékfaló lévén-
igencsak nagy károkat tud okozni vizeinkben

 

 

A célba dobás során 8 méterre kellett „etetni”

 

A totóban sokan értek el 13+1 találatot

 

A másik fontos változtatás az előző évekhez képest, hogy az idén a szülők is maximálisan segíthették csemetéiket a horgászat során: csalizhattak, szákolhattak, etethettek, új szereléket köthettek stb. Mindezek talán még inkább elősegíthetik jövőbeli nagy tervünk megvalósulását, miszerint akár egy egész napos családi horgászversennyé nőhesse ki magát az egész vetélkedés. Közös főzéssel, játékos vetélkedőkkel, nagy-nagy beszélgetésekkel, tapasztalatcserékkel. Mindannyian azt szeretnénk, ha a horgászlétszám növekedne kis hazánkban. Ez az utánpótlás nevelése nélkül nem megy…

 

 

A szülői segítség mindig jókor jött

 

Azt hiszem, hogy jó úton járunk, hisz évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a versenyünk iránt. S hogy minek köszönhető mindez? A pedagógus kollégáim áldozatos munkáján kívül természetesen a szponzorainknak, akik remek ajándékokkal leptek meg minket az idén is.

 

 

A szponzorok és segítőink jóvoltából minden résztvevő kapott valamilyen ajándékot. S hogy kik voltak a segítőink? A sárospataki Fraisa Hungária Kft., a Balogh Sándor Alapítvány, a Celanese, a CEWE, a Libri Könyváruház, Hudák András, Kocsis Zoltán, Kontrás Miklós, Fekete János, Magyar Ildikó, Molnár Sándor, Mahalek Gábor (tógazda), a MOHOSZ, a Magyar Horgász Szerkesztősége, Sándor István, a Fisch Kft. és a XIXO. Ez úton is köszönjük valamennyiőjüknek az önzetlen segítséget!!!

 

 

A horgászpalánták végig kitartó, lelkes csapata a nyereményesővel, amely nem jöhetett volna létre a FISCH KFT. nagylelkű ajándékai nélkül!

 

Nagy Szabolcs, tanár (Vámosújfalu)

 

 

 

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!