h
0
Beköszöntő, avagy a Pecatata jelenti!
2015. Ápr. 07.

Kedves régi és leendő olvasóim!  A Fisch Kft. igazgatója és a webmagazin szerkesztője lehetőséget biztosított számomra hogy havonta, időről időre tudósításokat, híreket, cikkeket jelentessek meg a fisch.hu weboldalon szeretett tavunkról, a Balatonról. A híradások célja,hogy segítséget nyújtsunk a Balatonon horgászni szándékozók számára aktuális információkat közöljünk számukra, amivel reményeim szerint segíteni tudjuk a sikeres halfogást, az eredményes horgászatot.

Kovács Lajos

Az élet úgy hozta, hogy „nyuggerként” április végétől szeptember végéig a balatoni nyaralónkban tartózkodunk párommal ezért módomban áll kedvenc időtöltésemnek a horgászatnak hódolni, és a horgászataim alkalmából szerzett tapasztalataimat, információimat, az olvasókkal megosztani.

 

 

A cikkek, információk, hírek Pecatata jelenti címszó alatt lesznek megtalálhatók.

Megragadom az alkalmat és ezúton felhívom a figyelmet pár közérdekű információra, melyekre érdemes figyelni annak, aki a Balatonon szeretne horgászni.

 

A Balatoni horgászrend 5. pontja szerint április 1-től csukára és harcsára csak partról szabad horgászni, de a süllő, a kősüllő, balin, és a sügér horgászata április hónapban tilos.
Életbe lépett a horgászrend 6. pontja mi szerint április 30-ig csak partról szabad horgászni kivéve az északi part megnevezett keskeny parti sávját ahol a nádas szélétől számított 50 méteres távolságban szabad csónakból, de csak békés halra horgászni. Akik ezen a szakaszon csónakból horgásznak ügyeljenek arra, hogy a csónakban még műcsalit, halszeletet, csalihalat sem tarthatnak, azzal horgászni tilos és csukát, harcsát, süllőt, kősüllőt, sügeret és balint megtartani is tilos.

Április 1-től harmincegy stabil és tizenhat mobil viharjelző berendezés lépett működésbe a Balatonon és október 31-ig segíti, vihar esetén figyelmezteti a nyaralókat a vízben tartózkodó fürdőzőket, horgászokat.
A viharjelzést a következő szerint értelmezzük:

I.Fokú: a sárga fény percenként 45-ször villan fel, a várható széllökések maximum 40-60 km/óra

II.Fokú: a sárga fény percenként 90-szer villan fel, a várható széllökések erőssége meghaladja a 60 km/órát


Ha valaki segítségre szorul, hívja a balatoni vízrendészet hívószámát: 1817

Érdemes komolyan venni viharjelző előrejelzéseit, mert sok esetben a viharok minden különösebb előzmény nélkül, hirtelen csapnak le, főleg a nyár közepén. Különösen veszélyesek a derült időben fújó száraz meleg déli széllökések, melyek a sekély déli partról gyorsan besodorhatják a figyelmetlen matracos, vízi biciklis fürdőzőket. Sok esetben a zivatarok utáni szélviharok hirtelen viharos fokozatot érnek el. Én magam is átéltem jó pár balatoni vihart csónakos horgászataim alkalmával. A vihar hirtelen csapott le, még arra sem volt idő, hogy a horgászfelszereléseket összepakoljam és nem egy esetben a nádasban kerestem menedéket és vészeltem át a vihart. Azt az érzést senkinek nem kívánom, hogy átélje.

 

Pecatata

Kovács Lajos

Hozzászólások:

kolmi

Nézelődő

nézelődik, ismerkedik....

Regisztrált:
2013-11-12

Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:mivel a kapásjelzők 9V-os elemmel müködnek a swingercsatlakozó kimeneti feszültsége hány volt?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Egyéb szerző
horgászat
Kocsis László
horgászat
Hodula Tamás
horgászat
Carp Zoom tesztcsapat
horgászat
Végh Tamás
horgászat
Bakos Bálint
horgászat
Lehoczki Péter
horgászat
Ruff Tamás
horgászat
Felhőkép
Hőtérkép
Széltérkép