h
0
Csapatban az erő
2016. Nov. 25.

 

A Carp Zoom tesztcsapat idén több nagyszabású csapat feeder versenyen vett részt, nem egyszer jó eredményt elérve. Azonban azt kevesen tudják, mi már évek óta, az egyéni versenyekre is egy csapatként készülünk.

 

Egyéb szerző

 

Biztos vagyok benne, a legtöbb horgász elsőre megrökönyödik, amikor megtudja, hogy egy-egy verseny előtt mi versenyhorgászok edzünk. Nem is akárhogyan, csapatban, egy jól kidolgozott tematika alapján. Az így felállított stratégiát, aztán a versenyen minden csapattag saját belátása szerint alkalmazza. Azért azt be kell látni, hogy sok esetben nincs egy 100 százalékosan működő technika, hanem a legtöbb esetben 2-3, amit váltogatni kell az eredményesség érdekében. Tehát edzeni kell, márpedig ha edzünk, akkor mindig keresünk valami újat, valami jobbat, ilyenkor születnek az új ötletek, no, meg persze az új termékek…


Ha az idei év három legfontosabb csapatversenyit kellene kiemelnem, akkor első lenne a Presston Challenge Kupa, ahol húsznál több ország versenyzői, közöttük a Magyarország is képviseltette magát. Úgymond, ez volt a felvezető verseny a világbajnokság megrendezése előtt. A 2016-os feeder VB helyszínén, közel hasonló körülmények között került lebonyolításra. Bár itt nem volt jelen az egész Carp Zoom tesztcsapat, de Kocsis Laci, Tóth Henrik és Végh Tomi igen. Ők a többi csapattaggal (más klubcsapatból) teljes összhangban edzettünk, és hibátlan teljesítménnyel utasítottuk maguk mögé az egész mezőnyt. A kétfordulós versenyt megnyertük, elhoztuk Magyarországnak a kupát.


A sorban következő nagy verseny a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség csapat feeder bajnokság volt, ahol a fent említett három horgász mellé még csatlakozott Bodzsár Norbi is. Itt is teljes összhangban, egy ember, az etetőanyagok nagymestere Végh Tomi keverte a csapatnak az etetőanyagot. A három fős csapat egységes etetőanyaggal ült le horgászni, alapja a Carp Zoom Competition Zoom Big Bream, nagy keszeges keveréke volt (3 kg) ehhez szárazon került egy marék só, ami a dunai halak kedvenc aromája, valamint egy csomag (2 kg) löszös agyagot vittek be magukkal a horgászaink a helyükre. A csapat a helyekhez alkalmazkodva ehhez kevés élő csalit (csonti, pinki és szúnyoglárvát) kevert, illetve amikor nagyon megáll a fogás, egy kevés folyékony aromát (Aroma Liquid bream) spricnizett az etetőanyagra. Ezen a keveréken minden méretű hal, kisebb bodorkák, közepes karika keszegek és kapitális dévérkeszegek is megálltak táplálkozni. Minél tovább tartózkodtak az etetésen, minél agresszívebben táplálkoztak annál könnyebb volt őket horoggal megfogni. Csapatszinten ez volt a cél, nem szelektálni, hanem a lehető legtöbb halat összegyűjteni, majd megfogni. A csapat az előkelő második helyen végzett.

 


Az év legfontosabb versenye a csapat számára augusztusban következett. Idén először rendezték meg a Klubcsapatok Országos Bajnokságát Szegeden, a Maty-éri evezős pályán. 23 csapat nevezett, bízva benne, hogy övék lesz az első kupa. A versenyre már hónapokkal korábban elkezdődött a készülődés, szállásfoglalás, csapatsegítő toborzás és persze a megfelelő kellékek összegyűjtése. Bár nem az első helyre került, de fontos hangsúlyt fektettünk, a legjobb háttéremberek felkutatására. A verseny alatt a segítők a horgászok szemei és fülei. Ők nézik az aktuális helyezést a szektorban, hozzák, viszik az információkat a csapattagok között. A Carp Zoom-Molnársziget SE ezért egy 9 fős csapattal indult neki a bajnokságnak. 5 fő horgász, név szerint Bakos Bálint, Kocsis Laci, Tóth Henrik és Végh Tomi, valamint tartaléknak Bodzsár Norbi. Emellett még 4 fő, a csapat kapitánya és menedzsere Zelei József, míg az edzője Molnár Laci volt, háttérből még Serman Laci és Schmidt Ati segítette a munkánk. Ők voltak azok, akik reggel korán nekiálltak a csalijainkat hadrendbe állítani és az etetőanyagunkat előkészíteni. Itt 100 százalékos bizalmat kaptak, hiszen mint sok helyen, itt is nagyon fontos volt az etetőanyag állaga és megfelelő előkészítése. A keverékünk alapját Carp Zoom TTX, azaz kukorica pogácsa alkotta, ehhez került az Aroma Liquid scopex (gyümölcs-tejsav) aroma. Aztán némi áztatás után ezt a masszát keverték az etetőanyaghoz, ami 3 kg Carp Zoom Super Carp fantázia nevű prémium kategóriás keverék volt (jellemzően nagy szemcsés, világos színű citrusos ízvilágú). Ezt a keveréket nem kellett átrostálni, inkább még Turbo Seed búzával és kenderrel dúsítani. A keverék a pihentetési ide legalább 3 óra, hogy a szemek kellően átnedvesedjenek. Minden más aromát és kiegészítőt az edzések alatt kizártunk, mert nem hozott plusz kapást, az intenzív aromára pedig törpeharcsa csordák jelentek meg. Ezt a keveréket dobta a csapat a verseny mindkét napján, kivétel nélkül. Az első napot sikerült is megnyernünk, a második napon a nem túl szerencsés sorsolás miatt kicsit rosszabbul sikerült, de így is összességében a dobogó harmadik fokára álltunk fel, mind a kilencen! Egy nagy csapatot alkotva, egymást támogatva, egy úton haladva…

 

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!