h
0
Ennyire egyszerű...
2018. Máj. 12.

Rengeteg felkészült horgász van, aki gond nélkül előveszi előketábláját, ahonnan kedvére válogathat előre megkötött kedvenc horgaiból, viszont el kell fogadni azt a tényt is, hogy léteznek olyanok, akiknek erre egyáltalán nincs idejük vagy türelmük és inkább egy előre legyártott konstrukció mellett döntenek.

Tóth Henrik

Ez is egy lehetséges alternatíva, sőt… Az előkötött horgokkal nincs más teendő, csak beakasztani a forgóba és már lehet is őket használni. Idei évtől a Feeder Competition kínálatában is megtalálhatók előkötött method horgok. A Japán horgok fonott vagy fluoro karbon előkéhez csatlakoznak, az előkék végén pedig a csalizást elősegítő 10 mm hosszúságú tüske foglal helyet.

 

 

 

Horog típus

Horog méret

Tüske

Hossz

Zsinór

FC-571

12

10mm

8cm/0,18mm

fluorocarbon

FC-571

10

10mm

8cm/0,18mm

fluorocarbon

FC-545

12

10mm

8cm/0,14mm

fonott zsinór

FC-545

10

10mm

8cm/0,14mm

fonott zsinór

 

Tóth Henrik

Név: Tóth Henrik

 

Horgászmódszer: feeder, match, „rakó".

Kedvenc hal: ha békés, akkor jöhet bármi.

A horgászatról: A horgászat fogalma számomra a természettel kialakított kölcsönös harmónia, amelyben az egyensúly csakis akkor tartható fent, ha teszünk is annak érdekében.

Magamról: Horgászni gyerekkoromban kezdem el, amikor a mogyoróbotos, parafaúszós kanális pecák a kötelező csínytevésekkel párosultak. Akkoriban még egy-egy horgászat elképzelhetetlen volt a barátok a kedvenc kutya és a szülői aggodalmak nélkül. Ezek a feledhetetlen élmények és az apróbb sikerek ösztönöztek arra, hogy hódoljak eme szenvedélyemnek a mai napig. A finomszerelékes horgászat megszállottjaként előszeretettel töltöm az időm match-, feeder, valamint rakós bot társaságában a parton. Az álló-, és folyóvizeket egyaránt kedvelem, szívesen látogatom a helyi, valamint a környező települések horgászvizeit, az időjárási viszonyoktól függetlenül. Számos horgásszal egyetértésben vallom én is a „fogd meg és engedd szabadon" elvet.

Amikor megkérdezi tőlem valaki, hogy „mit szeretek a horgászatban", csak azt tudom neki javasolni:
„El kell jönni, meg kell tapasztalni, és meg fogod érteni"...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!