h
0
Harc az elemekkel, avagy nem tántoríthat minket semmi
2016. Jún. 25.

 

A fejemben vagy 50 cím kavarog még, ami erre a kis versenybeszámolóra igaz lenne.

 

Egyéb szerző

A lényeg, hogy június 5. vasárnap hajnal 3-kor arra kelek, hogy szakad az eső, gondoltam magamban reggelre úgy is el fog állni. Fél 6-kor kelek még mindig esik, kimegyek az udvarra, kis bizakodásra adó jel, látok egy kis fényt az „alagút” végén, vagyis a felhők között. A verseny csak 8-kor kezdődik, addig még bármi megtörténhet. Reggel 6-kor jön az első szülői telefon -Meg lesz tartva a verseny?- kérdéssel. A válasz- 8-ig még elállhat, szerintem megtartjuk – egészen 8 óráig ez ment.

Úgy készültünk a versenyre, hogy rekordszámú résztvevőnk lesz, hiszen a telefonos bejelentkezések alapján majdnem 100 fő jelezte részvételi szándékát.

Az eső csak nem akart elállni, a verseny helyszínére érve kis tanácskozást követően úgy gondoltuk nem fognak úgy se sokan eljönni, lehet le kellene fújni a versenyt. No de a fanatikus horgászoknak nem lehet parancsolni akár milyen legyen is az idő, és ha ez még párosodik azzal, hogy apa pici lányáról vagy anya nagy fiáról van szó, no meg az akaratosság…..

7:10 megérkeznek az első nevezők és versenyezni vágyók, 7:20-kor már 21-en vannak feliratkozva. Innen már tudtuk nincs visszaút, itt kérem verseny lesz. 8 előtt 5 perccel még mindig jönnek, Budapest, Tiszaalpár, Tiszakürt, Nagykőrös, Kecskemét és persze a helyi erők. Szép számmal gyűltünk össze, szám szerint 51 fő.

 

A helyszín, és az iroda

  Jönnek már a nevezni vágyók

  Készül a finom babgulyás is

 

8 órakor tartottunk egy nagyon rövid megnyitót, hogy mindenki minél hamarabb helyet foglalhasson és kinyithassa az ernyőit, ill. ne ázzanak el a horgászcuccok.

Fél 9-re mindenki elhelyezkedett és megkezdődött a megmérettetés, ki-ki a maga taktikájával nekiállt a halfogásnak. Szerencsére a halacskák a rossz idő ellenére kapókedvüknél voltak, a kis horgászok szépen fogdosták a keszegeket, kárászokat, jászokat, törpéket és a szerencsésebbek pontyot és süllőt is fogtak.

  Az ernyők alatt nem esett

 

Ez itt a reklám helye

 

Egy szebbecske kárász

  Az ifjú a törpével (háttérben az edzővel)

  Egy jász

  Egy süllő

  Egy keszeg

 

Az 51 indulóból hárman feladták félidőben, őket sajnos legyőzte az eső, de még így is maradtak 48-an. Nem sokkal fél 12 után kész lett a leves, gondoltuk itt lenne az ideje lefújni a versenyt és mérlegelni egyet. De azért ezt meg kell beszélni az elszánt sereggel,hiszen 12 óráig tartott volna a verseny a kiírás szerint. No akkor kiáltsunk- Legyen vége vagy kihízzuk délig?- a válasz egyhangú és egyértelmű volt- na nem már, még nincs dél!!!!- nincs mit tenni ezek a lurkók elszántak és kitartóak.

Végre dél, mérlegeljünk gyorsan, hogy mindenki pakolhasson és ehessen egy jó forró levest. „Végigszaladtunk” a pályán, legalábbis ez volt a terv, no de a lelkes horgászaink igen szép zsákmányokkal vártak bennünket, így a mérlegelés majd 45 percet vett igénybe.

 Gyülekező a díjkiosztóhoz

  Serlegek és a nyeremények egy része

 

Mint minden évben ismét 4 kategóriában lehetett nevezni: ovis, alsós, felsős, ifi.

Az első 3 helyezettek:

 

Ovis kategória

3.hely Sándor Dániel

 2. hely Nagy Bernadett

 1.hely Varga Lili

 

Alsós kategória:

3.hely Berta Áron

 2.hely Barczi Evlein

 1.hely Tasi László

 

Felsős kategória:

3.hely Sándor Gábor

 2.hely Vonnák Norbert

 1.hely Petrezselyem Vivien

 

Ifi kategória:

3.hely Pásztor Dénes

 

2.hely Kiss Ernő

 

1.hely Mészáros Viktor

 

Szeretnénk megköszönni a Fisch Kft-nek, hogy ismét támogatták kis versenyünket, folytatás augusztus 28-án reméljük jobb időben.

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!