h
0
Háromfai kalandok 1. rész
2016. Szep. 01.

Hosszas várakozás után elérkezett az az időpont, amikor elindultunk meghódítani a Háromfai víztározót. Nagy izgalommal és sok-sok halfogás reményében vágtunk neki a túrának. Sok információt kellett gyűjteni erről a vízről, hiszen nem könnyű pecára készültünk a hallottak alapján.

 

Pisch Patrik

A Háromfai víztározó 54 hektáron terül el, a tavat körülbelül 70-80%-ban fedi le a töklevél. Több helyen található akadó és úszó szigetek a vízben. Ezen helyek környékét mindig érdemes meghorgászni. A sok gyökér miatt, ami a víz alatt található, érdemes mindig tapogató rudat használni a leakadás elkerüléséért. A tó körül szép, rendezett part található, minden állásnál található egy csónak, egy pad, és tűzrakási lehetőség. A tó körül több helyen található illemhelység is.

 

Kapás esetén mindig csónakkal a hal fölé kell menni, mert az esetek 90%-ában feltekerednek a halak a töklevelekre.

 

Első Háromfai halam súlya 9 kg volt.

 

 

Behúzástól számított 12 óra elteltével érkezett egy újabb hal, súlya 9,2 kg volt.

 

 

Lajosnak a második nap reggeli ébresztője ő volt, súlya 11,20 kg volt.

 

 

Azért nappal is a kánikulában jött pár halacska, súlya 9.5 kg volt.

 

 

Úgy vettük észre, hogy a nappali időkben jobban ettek a halak, súlya 11 kg vol.

 

 

Egy újabb hal a kánikulában, súlya 9 kg volt.

 

  Ő a harmadik reggel érkezett, súlya 9.4 kg volt.

 

 

A túránk legnagyobb halát Lali fogta, súlya 15,10 kg volt.

 

 

Utolsó esti csendélet

 

Nagyon sok és szép élménnyel távoztunk a Háromfai túráról, sok szép halat adott a tó nekünk az öt nap alatt. A túránk ideje alatt elkezdtek ívni a halak, nagyon örültünk, hogy ilyen körülmények között is ennyi szép halat tudtunk horogra csábítani.

 

Irta: Pisch Patrik

Fotózta: Haszán Lajos

 

Pisch Patrik

Pisch Patriknak hívnak és Komárom Esztergom megyében élek Oroszlányon. Olyan szerencsében lehet részem, hogy gyerekkorom óta a Bokodi Horgászegyesület tagja vagyok, ahol családom rendelkezik saját stéggel, amire rendszeresen kijárok a nagyobb testű pontyok becserkészése érdekében. A bojlis horgászattal 15éves koromban ismerkedtem meg, azóta próbálok szebbnél szebb pontyokat, illetve amúrokat horogra csalni. Eddigi egyéni rekordom pontyból 19.08 kg, amit Tórnyiszentmiklóson sikerült partra terelnem még 16évesen. Azon a napon döntöttem úgy hogy a bojlis horgászat lesz a szenvedélyem. Lehetőség nyílt arra hogy még közelebb kerüljek a hobbimhoz a munkám által így kerültem a Fisch.kft központjába. Nagy örömmel fogadtam hogy januártól részese lehetek a tesztcsapatnak. Leggyakrabban használt végszerelékem a helikopter néven ismert, mert itt bokodon nagy távolságra kell horgászni. Horgászataim során ebből a 135 hektáros vízből több 10 kg feletti példányt is sikerült már szerencsésen matracra fektetni, többjük még horgot sem látott. A Carp Zoom termékkel 3éve ismerkedtem meg, aminek több nagytestű halamat is köszönhetem. Kívánok mindenkinek hasonló eredményekben gazdag horgászatot a Carp Zoom termékeivel.

És ne feledjétek jelmondatunkat Carp Zoom fogásra született.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

A cikkben szereplő termékek