h
0
Hatalmas tokhal, hatalmas nyeremények
2015. Már. 03.

Eredményhirdetés - Múlt héten lezárult februári „Hatalmas tokhal, hatalmas nyeremények” című játékunk. A játék során Kerékgyártó Lajos 2014 tavaszán fogott tokhalának súlyát kellett megtippelni.

 

Végh Tamás

 

A játékban való részvétel egyszerű volt, de a feladat többeken kifogott. A magyar horgászok szemének még mindig szokatlan egy ilyen hatalmas tok látványa, hiszen a tokfélék alig pár éve jelentek csak meg tömegesen a bérhorgász tavakban. Az első beszámolókban még a pontyozás járulékos halaként lehetett velük találkozni, egy-egy példány a bojlis horgászatok zsákmányát színesítette. Mára azonban egyre többen horgásznak célzottan ezekre az mindinkább becsült bajszosokra, hiszen elemi erejükkel, még a sokat próbált nagyhalas horgászokat is alaposan megdolgoztatják. Évről-évre nagyobb példányaik kerülnek rövid időre partra, a legnagyobbak tömege mára meghaladja a 30 kilogrammos álomhatárt is. Valószínűleg hamarosan ez az álomhatár már a múlté lesz.

 

Biztosan már kíváncsiak vagytok arra, hogy mekkora volt a játékban szereplő hal súlya. Íme Kerékgyártó Lajos egy évvel ezelőtti „Toktitkok” című cikkének részlete, amiben választ kaptok a talányra:

„…Lassan ránk esteledett, de azon az egy tokon kívül másikat nem fogtunk. Éppen az okokat fejtegettük, amikor a sekély 70 cm-es vízben elhelyezett szerelékemet felkereste valaki. Gyanúsan maszatolós, ejtegetős, olyan semmilyen kapás, majd ráemelve elszabadult a pokol. Valószínű a horog beakadása után a kő kiesett a gumiból, a vendég meg falatozott tovább és az én noszogatásomra jött rá, hogy nagy a baj. Józsi átvette a kapitányi szerepet csónakba ugrottunk, majd kemény 20 perces fárasztás után, - már szinte korom sötétben- tudtuk a partra vinni a kifejezetten nagynak tűnő, itáliai tokot. A mérlegelésnél derült csak ki, hogy sikerült a bandanagyot fülöncsípni, a mérleg 31 kg-ot mutatott…”

 

Kerékgyártó Lajos kapitális tokhala. A „Toktitkok” című cikkben Lajos tippekkel is szolgál az eredményes tokhalfogáshoz! (Fotó: Kerékgyártó Lajos)

 

Az eredeti cikkből hamar töröltük Lajos tokhalának súlyát, megelőzve azt, hogy tucatszám érkezzenek pontos megfejtések. A tippek 12,5 és39,08 kgközé estek, a többség azonban 1-2 kilogrammeltéréssel, egészen jó tippeket küldött. (Heten 24-kilogrammosra tippelték a hal súlyát. Valóban, Lajos két éve fogott egy ilyen súlyú tokot, amiről a „BaráTOKközt” című cikkben találtok egy fotót, de ha jól megnézik a játékban nem ez a hal szerepelt.)

Minket is meglepett, hogy a hal súlyára még így is 9 játékosunk emlékezett pontosan. Ez olyan magas szám, hogy a legpontosabb tippért járó ajándék megosztásának nem lett volna értelme, ezért számítógépes sorsolás alapján kerültek kiosztásra a nyeremények. A szerencsés Fisch.hu felhasználók a következők:

 

  • 1. helyezett (25000 Ft értékű ajándékutalvány) – turboman
  • 2. helyezett (15000 Ft értékű ajándékutalvány) – gola
  • 3. helyezett (10000 Ft értékű ajándékutalvány) – Muzsik Anita

 

A többi 6 helyesen tippelő felhasználónkról sem feledkezünk meg, őket egy-egy2500 Ftértékű ajándékutalvánnyal lepjük meg. Gratulálunk a nyerteseknek, akiket e-mailben fogjuk értesíteni a nyeremény beváltásával kapcsolatos tudnivalókról.

 

A játékok sora ezzel nem ért véget, továbbra is minden hónapban jelentkezünk egy-egy új játékkal, pályázattal. A következőt már a holnapi napon olvashatjátok itt a Fisch.hu-n. Ha addig horgászni indultok, a fényképezőt nehogy otthon hagyjátok!

Végh Tamás

Kedvenc halfaj: keszegfélék, ponty, kárász, márna - Kedvenc horgászmódszer: elsősorban a feederbotos módszer, de a finomszerelékes úszós technikákat is szívesen alkalmazom

 

Hozzászólások:

Free1975

Nézelődő

nézelődik, ismerkedik....

Regisztrált:
2015-01-24

Először is gratulálok a nyerteseknek! Egy észrevételt azért tennék miszerint aki rákeresett a cikkre és a google-ben a tárolt változatot nyitotta meg ott nem volt kitörölve a helyes válasz mivel a google az eredeti cikket mentette :) Én direkt a második helyre tippeltem hozzáteszem elsőként :) nem jött be, de azért még próbálkozom máskor is. Szép napot és ismét gratulálok !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Egyéb szerző
horgászat
Kocsis László
horgászat
Hodula Tamás
horgászat
Carp Zoom tesztcsapat
horgászat
Végh Tamás
horgászat
Bakos Bálint
horgászat
Lehoczki Péter
horgászat
Ruff Tamás
horgászat
Felhőkép
Hőtérkép
Széltérkép