h
0
IV. Feeder Zoom Kupa nemzetközi feeder verseny
2014. Ápr. 14.

VERSENYKIÍRÁS 2014. Április 20-án, vasárnap kerül megrendezésre a Fisch.hu és a HOFESZ együttműködésével a IV. Feeder Zoom nemzetközi feeder kupa. A tavalyi évhez hasonlóan a rendezvény nyílt nevezésű, egyéni, feeder horgászverseny, amelyre - kivétel nélkül - mindenki nevezhet, legyen akár profi versenyhorgász, vagy feltörekvő, versenyzésben kevéssé jártas, de lelkes horgász.

Orbán Tibor

feeder zoom kupa, fehérvárcsurgó verseny, feeder horgászverseny


Helyszín:

A helyszín változatlan, a híres fehérvárcsurgói víztározó. Ez a tározó hatalmas lehetőségeket rejt magában, híres harcsafogó versenyeiről, és gyönyörű keszegállományáról. Mi elsősorban a nagymennyiségű keszeg és megfogható méretű pontyok miatt rendezzük ezen a pályán a versenyt. Reméljük a tavalyival ellentétben, idén barátságosabb vízparti körülmények fogadnak minket. De azért jobb, ha a gumicsizmát bekészítjük az autóba! A versenypálya a falu felöli oldalon, a strandon lesz kijelölve.


feeder zoom kupa, fehérvárcsurgó verseny, feeder horgászverseny

 

Szektorok:

Annak érdekében, hogy a nevezők között az egyenlő esélyeket biztosítani tudjuk, a pályát 3 szektorra fogjuk osztani. Minden versenyzőnek minimum 10 m-es hely fog a rendelkezésére állni.

 

feeder zoom kupa, fehérvárcsurgó verseny, feeder horgászverseny


Díjazás:

Díjazni fogjuk az első 9 helyezettet (szektor első 3 helyezett), akik értékes Carp 'N' Carp felszereléseket, valamint Carp Zoom és Feeder Zoom etetőanyagokat és csalikat nyernek. Természetesen ezek mellé jár még a trófea is.

 

Valamint MINDEN induló ajándékot kap!


Nevezési díj:

A verseny nevezési díja 8000 Ft/fő (nem változott a tavalyi évhez képest), amely tartalmazza a kötelező 1500Ft/fő-s területi napijegyet, a pályabérletet, valamint a fenséges reggelit (virsli, mustár, házikenyér) teával, és a bőséges ebédet (bográcsgulyás) a verseny után. A fennmaradó összeg teljes mértékben visszaosztásra kerül a nyertesek között.

 

feeder zoom kupa, fehérvárcsurgó verseny, feeder horgászverseny


A verseny menete:

7:00-tól regisztráció és reggeli a pálya bejáratánál

7:30-kor sorsolás (nevezési sorrendben), majd a rajthely elfoglalása

8:00-tól (első dudaszó) felkészülés a versenyre, limit ellenőrzés 9:00-tól

9:30-tól (második dudaszó) verseny (etetni ettől az időponttól lehet)

14:25 (harmadik dudaszó) a versenynek 5 perc múlva vége

14:30 (negyedik dudaszó) a verseny vége, megkezdődik a mérlegelés

15:30-16:00 ebéd a pálya bejáratánál

16:00-kor ünnepélyes eredményhirdetés

 

feeder zoom kupa, fehérvárcsurgó verseny, feeder horgászverseny


Nevezés:

Ahhoz, hogy a 8000 Ft nevezési díj ne legyen egyszerre megterhelő kiadás, és hogy mi is tudjunk tervezni, ezért kérjük, hogy 3500 Ft/fő előleget*, az alábbi bankszámlaszámra átutalni, vagy az alábbi címre "rózsaszín postai csekken" elküldeni szíveskedjenek:


Rózsaszín csekkhez cím:

  • Hofesz
  • 8000. Székesfehérvár Pilinszky tér 1-2

Bankszámlaszám:

  • Hofesz
  • OTP: 11736116-20025658
  • Megjegyzésben kérjük feltüntetni az induló nevét, és hogy 4. FZ kupa.


Az előleg összegének befizetési (beérkezési) határideje 2014. április 5, amely a jelentkezési határidőt is jelenti. Ez feltétele a nevezésnek.


Kérjük, hogy aki az előleget elutalta, az az alábbi információkat küldje el emailben (orban.tibor@fisch.hu):

  • Név, lakcím
  • Állami jegy száma (a részvételnek feltétele az állami jegy megléte)
  • Rendelkezik-e a tározóra érvényes területi jeggyel? ( A Fehér jegy nem érvényes már a tározóra!)

 

Az első 40 nevező, akiknek az előlege beérkezik, azok helye biztosított a versenyen. Valamint még 3 tartalék fő jelentkezését elfogadjuk.

 

A fennmaradó 4500 Ft-ot pedig a verseny helyszínén, a regisztráció alkalmával kell majd befizetni.


A verseny szabályzata:

A jelenlegi érvényes feeder versenyszabályzat. Az indulás feltétele a horgőszigazolvány érvényessége, az állami jegy megléte. 

 

feeder zoom kupa, fehérvárcsurgó verseny, feeder horgászverseny

 

Amennyiben kérdése merülne fel, azt felteheti itt a fórum keretein belül, valamint telefonon a rendezésért felelős kollégánknál:


Orbán Tibor (06705813818)

email: orban.tibor@fisch.hu


*Az előleg összegét visszatéríteni nem áll módunkban. A rendezőség az esetleges személyi sérülésekért, az esetlegesen kelettkezett anyagi károkért nem vállal felelőséget. A változás jogát fentartjuk. 

Orbán Tibor

Név: Orbán Tibor
Kedvenc horgászmódszer: feeder, picker, spiccbotos horgászat
Kedvenc hal: ponty, amur, tok és keszegfélék

Sziasztok!

Orbán Tibor vagyok, 1986.03.25-én születtem Vas megyében Celldömölkön, most is itt lakom. Nagyon szeretek sportolni, főleg labdajátékokat, jelenleg kézilabdázom. Horgászni én is kisgyerekkoromban kezdtem, (legjobb tudomásom szerint én vagyok a csapat legfiatalabb tagja, ezért én már nem mogyorófával kezdtem a tanulást) nekem már rövid, kétrészes üvegbotok jutottak, valamint később a rövid spiccbotok, ezekkel vettem üldözőbe a helyi "kis-tón" a kárászokat. Nem sokkal később megkaptam az első horgászbotom, egy teleszkópos 4m-es Silstar botot, amivel csak egy gond volt, hogy ha ma kellene vele 10percet kézbe tartva horgászni, akkor is elfáradnék, nemhogy akkoriban. Középiskolás koromig szinte minden nap horgásztam, bevallom, én akkor még nem utaztam nagy halra, örömmel töltött el az apróságok horogra csalogatása. Sajnos a tanulmányi évek alatt abba maradt a horgászat, mivel hétköznapokon nem otthon tartózkodtam. Csak nyaranta tudtam leugrani, lógatni egyet. De most már szerencsére jó pár éve újra tudom űzni ezt az izgalmas elfoglaltságot, és mivel az óta teljesen beleástam magam a horgászkultúrába, ma már teljesen máshogy látom a horgászatot.

Nekem a "Catch and Release", és a ma egyre népszerűbb feederbotos horgászat ragadta meg a képzeletemet, ezért most leginkább ezen a területen igyekszem fejleszteni a tudásom, mert ha jobbak akarunk lenni, akkor bizony tanulni és persze gyakorolni kell. Remélem, hogy a jelenlegi tudásommal, elszántságommal és ötleteimmel segíteni tudom a csapat munkáját, valamint hogy Nektek is tudok a jövőben használható tanácsokat, tippeket adni. Bátran keressetek, ha kérdésetek van!

Zárásként még annyit, hogy biztos Ti is találkoztok a horgászat kapcsán a következő kijelentésekkel: "Te horgászol?! Sose tudtam elképzelni mi jó van abban, hogy csöndben órákat kell gubbasztani kapás nélkül a vízparton, ráadásul korán is kell kelni..." Ugye ismerős? Valószínűleg Ők azok az emberek, akik még sosem vagy talán egyszer voltak horgászni életükben, az is gyermekkorukban. Én szeretném megmutatni az embereknek, hogy a horgászatot nem ilyen formában, nem így lesarkítva kell elképzelni. Nekem és gondolom Nektek is, a horgászat felüdülés, kihívás, izgalmakat, rejtélyeket tartogat, amikre Nekünk horgászoknak kell megtalálni a megoldást. Mindezt tehetjük a világ zajaitól, gondjaitól távol, a varázslatos természetben, ismerőseink, barátaink társaságában. Ezért ha tehetitek, ti is osszátok meg másokkal élményeiteket, tapasztalataitokat, hogy minél többen betekintést nyerjenek, hogy milyen is az IGAZI horgászat!
Halakban és jókedvben bővelkedő horgászatokat kívánok Nektek!

 

Hozzászólások:

zeno7

Carp Zoom Teszt csapat tag

Regisztrált:
2011-02-14

Holnapra mindenki hozza az Állami engedélyét. Gumicsizma, mellescsizma pedig erősen ajánlott!

gola

Nézelődő

nézelődik, ismerkedik....

Regisztrált:
2012-09-01

Sziasztok!


Cila jól mondja :)! A múlt heti Szombati versenyt én rendeztem. Gumicsizma, mellescsizma több mint ajánlott. De én vittem magammal egy kis sarlót is mert múlt hét Pénteken az edzésnapon szomorúan konstatáltam, hogy eléggé megnőtt a nád. A pályát 42 főre kellett kitűznöm és bizony volt nem kevés olyan hely ahol elkélt némi alakítás. Mivel versenyeztem is, persze megszivattam saját magam és olyan helyre kellet ülnöm ahol sarlózással kellett kezdenem. De alkalmazkodni kell a helyzethez :). Nem tudom mennyi nevező jött most össze, de elvileg 30-35 fő-nek a "kitaposott" hely biztosított, az felett már lehet lesznek "gazosabb" helyek.

Halak zömét valóban az 5-15 dkg-os bodrik, karikák adták 1-1 beugró 30-60 dk-os dévérrel. Bár a C szektorban 1-est pecázó versenyző 6 pontyot és 1 szebb dévért fogott összesen 8450 gr-al mérlegelt. Bár összejött neki, de a célzott pontyhorgászatra ettől függetlenül nem alapoznék. Többen fogtak pontyot, de azok csak bónusz halak voltak. Az ügyesebbek jó eredményt értek el az aprajával is.

Ami érdekesség volt, hogy tavaly ugyanezen a versenyen, egy versenyző 1270 gr-os süllővel nyerte el a legnagyobb halért járó díjat. Idén ugyanez a versenyző nyerte el ismét ezt a címet, de most egy 2610 gr-os süllővel :).

Vasárnap még volt egy Match-Feeder páros verseny, de arról nincs infóm.

Nagyon jó, technikás ez a víz. Várom a hétvégi versenyt.

zeno7

Carp Zoom Teszt csapat tag

Regisztrált:
2011-02-14

Ide kell bejönni:

https://maps.google.com/maps?q=47.292449,18.246021&num=1&t=h&z=18

cilapower

FISCH.hu magazin szerkeszt?, Carp Zoom teszthorgász

Regisztrált:
2007-01-01

Sziasztok!

Gumicsizma mindenképpen ajánlott, akár mellescsizma is. Igazából csak a horgász kényelmét szolgálja. Mindenképpen érdemes több csizmát hozni, mert akkor legalább tudsz adni a szomszédnak is. :)

Gyakorlatilag egy nagy domboldalon ülünk, ami lassan lejt a tó közepe fele. Így a partmenti sekély részen szokott nehezebben átjönni a hal. De volt a múlt héten verseny, nem volt különösebb probléma.

Halak szemszögéből a 10-20 dkg keszeg és 70 felettiek voltak a legtöbben, illetve pár növendék ponty (és egy 5 kilós is...), sajnos a 40 dgk környéki halak nem voltak még a pályán.

Laci

mhppmc

Nézelődő

nézelődik, ismerkedik....

Regisztrált:
2012-05-17

Sziasztok!
Tudtok infóval szolgálni a pálya adottságairól a megközelítés szemszögéből nézve?
Mennyire lesz ajánlott az egy pár gumicsizma használata (és bár a versenyszabályzat erről nem rendelkezik, de gondolom bekészítve lehet több is)?:)))
üdv.
ML

zeno7

Carp Zoom Teszt csapat tag

Regisztrált:
2011-02-14

Nevezők:

1 Kocsis László
2 Tóth Henrik
3 Baráti József
4 Jivan Norbert
5 Németh Balázs
6 Szikonya Kristian
7 Drozdik Gábor
8 Kurcsik Attila
9 Molnár Dominik
10 Faragó Attila
11 Binder Zoltán
12 Móricz László
13 Csóka Alex
14 Tóth János
15 Kele József
16 Horváth József
17 Hujber Máté
18 Erdő János
19 Id. Sipos Gábor
20 Jakab Zoltán
21 Bodnár Sándor
22 Gönczi Tamás
23 Antal Sándor
24 Dodnár Sándor

cilapower

FISCH.hu magazin szerkeszt?, Carp Zoom teszthorgász

Regisztrált:
2007-01-01

Sziasztok! Sok kérdés érkezett, hogy mennyire komolyan fogjuk ellenőrizni a versenyszabályokat.

Mi nem országos bajnokságot, hanem egy baráti versenyt szervezünk. Azonban az egyenlő feltételek biztosítása miatt szükséges valamilyen szabályzatot állítani.

Valamint, ami ennél fontosabb, hogy ezeken a versenyeken tanulja meg az ember a szabályokat. Innen indul(na) a versenyzői karrier, mert ezeken a versenyeken kell betanulni szabályrendszert. Sajnos erre sok versenyen nem figyelnek, és nem fordítanak elég időt rá. Ezek a versenyek a utánpótlás nevelés alapjai.

Ennek fényében fogjuk megrendezni a versenyt. Bármi kérdés van írjátok bátran.

Lacila

zeno7

Carp Zoom Teszt csapat tag

Regisztrált:
2011-02-14

Frissített lista:

1 Kocsis László
2 Tóth Henrik
3 Baráti József
4 Jivan Norbert
5 Németh Balázs
6 Szikonya Kristian
7 Drozdik Gábor
8 Kurcsik Attila
9 Molnár Dominik
10 Faragó Attila
11 Binder Zoltán
12 Móricz László
13 Csóka Alex
14 Tóth János
15 Kele József
16 Horváth József
17 Hujber Máté
18 Erdő János
19 Id. Sipos Gábor
20 Jakab Zoltán
21 Bodnár Sándor

cilapower

FISCH.hu magazin szerkeszt?, Carp Zoom teszthorgász

Regisztrált:
2007-01-01

mhppmc írta:
Sziasztok!
A jelenleg érvényes feeder versenyszabályzat az az, ami a MOHOSZ honlapján 2012. 03. 01.-től érvényes? nem találok frissebbet. Azóta tudtommal történtek változások. Vagy lehet, hogy azok még nem hivatalosak?
üdv.
ML
Jelenleg az az érvényes, úgy tudom most van egyeztetés alatt a nemzetközihez igazítás. Időben egyeztetünk róla, illetve a helyszínen is átbeszéljük majd a verseny előtt! De ha kérdés van elő vele! LAcila

Hal!
Az előkehosszal kapcsolatban rémlik valami egy korábbi cikkből. Eddig ugye 50cm volt megszabva minimumnak. A terv, vagy javaslat meg az, ha jól emlékszem, hogy az 50cm-t eztán a kosártól kell majd érteni.
üdv.
L
Pontosabban a lógatott szereléken a kosár legaljától a horogig mért távolság minimum 50 cm. De ez jelenleg csak terv. Sajnos semmi konkrétat nem tudni még.

cilapower

FISCH.hu magazin szerkeszt?, Carp Zoom teszthorgász

Regisztrált:
2007-01-01

Bendeguz írta:
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy hány hely van még a nevezési listán?
Üdv. Sanya
Szia, van még hely bőven. Nem tudom a helyiek nevezetek e már, illetve a nevezés az előleg beérkezésével válik valóssá. Laci
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!