h
0
Vállalkozók Napja 2014: Pataki Csaba kitüntetése
2014. Dec. 13.

Demján: a vállalkozó minden nap kockáztat - Idén is megrendezte a VOSZ a Vállalkozók Napját

Egyéb szerző

Budapest, 2014. december 5. –Pénteken tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját, ahol a hagyományoknak megfelelően az üzleti élet legrangosabb díjait is átadták. Az rendezvényen elhangzott: a vállalkozók kockázatvállalása és munkája nélkül elképzelhetetlen az ország gazdasági felemelkedése.
A VOSZ immár tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Vállalkozók Napját, amely a hazai üzleti élet legpatinásabb és legrangosabb ünnepi eseményévé vált – jelentette ki köszöntő beszédében Ádám Imre, a szervezet soros elnöke. Hozzátette: az ünnepség alkalmával átadott díjak a hazai üzleti élet legelismertebb kitüntetései közé tartoznak, amelyeket a VOSZ az ország legnagyobb munkaadói szervezeteként ad át.

 

Ádám Imre részletesen szólt a Prima Primissima mozgalomról, és annak megyei díjátadóiról is. Kijelentette: a Megyei Prima Díj rendezvények a helyi vállalkozókat, művészeket, sportolókat hozza közös platformra. Azzal, hogy ezek az emberek egy nemes célért tesznek, egyben egy olyan összefogás is megvalósul, amelynek során a vállalkozók még nyitottabbá válnak az üzleti életen túli, például kulturális teljesítményekre, a művészek pedig partnerre találnak a vállalkozók között – tette hozzá a soros elnök. Ahogy fogalmazott: „a Megyei Prima Díj rendezvények a nagy egymásra találásról szólnak, ezek az események a helyi összefogás legjobb letéteményesei”.

 

Ádám Imre méltatta a VOSZ több nagysikerű kezdeményezését, így kkv-szektort forráshoz juttató Széchenyi Kártya Programot, a vállalkozóknak jelentős kedvezményeket, kézzelfogható előnyöket biztosító VOSZ-BESZ Zrt.-t is. Zárásként a soros elnök kijelentette: a VOSZ partnerként tekint a kormányra, és minden az innovációt, a gazdaság élénkítését, és a kkv-szektor megerősítését célzó kezdeményezésének megvalósításában mellé áll. „Ez ugyanakkor nem zárja ki a vitákat, nézeteltéréseket, sőt, a VOSZ-nak minden vitás kérdésben hallatnia kell a hangját” – tette hozzá Ádám Imre.

 

Varga Mihály: egykulcsos társasági adó jöhet


„Egy idézet szerint Kolumbuszt nem azért kell tisztelni, mert felfedezte Amerikát, hanem mert vállalkozott a hosszú útra. Amikor 2010-ben kormányra kerültünk, egyfajta csodavárással szembesültünk. A gazdaság talpra állítását, a vállalkozói környezet javítását, a forráshoz jutást várták tőlünk” – mondta el ünnepi beszédében Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter kijelentette: a kormány sem vállalkozott könnyű útra. Varga szerint ebben a kormány partnerei voltak a vállalkozások, akik mertek kockáztatni, és tenni a sikerért.

 

A miniszter hangsúlyozta: „a kormány célja változatlan, a munkahelyteremtés, a családok segítése, és a gazdaság élénkítése. Ezek a célok elválaszthatatlanok egymástól.” Varga szerint a kormány sikere, hogy az elmúlt években úgy tudott átalakulni az adórendszer, az oktatás, a nyugdíjrendszer, hogy közben az egyensúlyt sikerült megőrizni. Varga kiemelte: a kormány több intézkedéssel segítette a foglalkoztatás gerincét adó vállalkozásokat is. A társasági adó csökkentése után várhatóan a ciklus végére egykulcsossá alakítják ezt a közterhet.

 

Varga végül elmondta: a kormány és a VOSZ 2010-ben közösen hat pontba foglalt céljait szem előtt tartották, annak többségét már megvalósították.

 

Az eseményen Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója felkonferálta az esemény díjazottait. A kitüntetésben részesülők a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, a Magyar Gazdaságért Díjat, Miniszteri Elismerő Oklevelet, valamint a VOSZ által adományozott Év Vállalkozója díját vehették át.

 

 

Demján: a vállalkozó minden nap kockáztat


Az esemény záróbeszédét Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke tartotta. „Magyarországon nagyjából 150 ezer érdemi vállalkozó van, közülük minden kétezredik kapott díjat” – érzékeltette a díjak rangját. Hozzátette: a vállalkozás minden nap mérkőzés, a vállalkozó minden nap kockáztat, minden nap bukhat, vagy előreléphet. „A bajnokot nem lehet kinevezni, az mindennapos versenyben mérettetik meg” – fogalmazott. „Az ország, a társadalom felemelkedése anyagi alapokon nyugszik, ennek megteremtésében kulcsszerepet játszanak a vállalkozások” – tette hozzá Demján Sándor, aki végezetül kellemes karácsonyt és eredményekben gazdag új évet kívánt a megjelenteknek.

 

 

További információk: 

Széles Anikó

SKY Marketing Communications

1036 Budapest, Lajos u.80.

Mobil: (36 30) 921-9639

E-mail: szaniko@skymarketing.hu

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!
Egyéb szerző
horgászat
Kocsis László
horgászat
Hodula Tamás
horgászat
Carp Zoom tesztcsapat
horgászat
Végh Tamás
horgászat
Bakos Bálint
horgászat
Lehoczki Péter
horgászat
Ruff Tamás
horgászat
Felhőkép
Hőtérkép
Széltérkép