h
0
Versenynaptár 2014
2014. Feb. 28.

Az idei év sem telhet el rangos versenyek nélkül. Ahogy megjelennek a versenykiírások, a versenyhorgászok már a naptárjaikat nézegetik. Milyen horgászversenyre menjek, hol induljak 2014-ben. Ehhez nyújt segítséget a folyamatosan frissülő versenynaptárunk!

Orbán Tibor

Finomszerelékes horgászoktól a bojlis nagyponty horgászokig mindenki megméretteti magát idén is. A naptárba bárki küldhet verseny időpontot, szívesen megjelentetjük. Kérjük a pontos időpontot és helyszínt a verseny@fisch.hu -ra küldjétek, a VERSENYKIÍRÁST pedig a FÓRUM VERSENYKIÍRÁSOK rovatába!


Frissítve: 2014-02-27

Időpont Verseny neve Helyszín
Április 5--6 Tubertini Feeder Kupa  Szeged
Április 12--13 Úszós Walterland Masters Szeged
Április 20 IV. Feeder Zoom Kupa Fehérvárcsurgó
Április 26--27 Úszós Top MIX kupa Mária csat.
Április 19--20 Úszós Tubertini Kupa Szeged
Május 3--4  Úszós Veterán,  ob. Mária csat.
Május 11--14 Pontyfogó OB 1. Maconka
Május 8--9--10--11  Úszós Elődöntő Szeged
Május 17--18 Lantos Mix Feeder Kupa Tiszakécske
Május 17--18  Mozgássérült ob. Mária csat.
Június 7--8 Klub VB. Szlovénia, Radece
Június 14 Úszós Csongrád megyei oeb. Szeged
Június 26-29 Pontyfogó OB 2. Maconka
Június 28--29 EB Belgium, Bernissart
Június 31 Úszós Csongrád megyei csb. Szeged
Július 5--6 Úszós Női ob Ráckeve
Július 5--6 Úszós Utánpótlás ob. Szolnok
Július 13-16 Pontyfogó OB 3. Maconka
Július 12--13 Úszós OHCSB Velence
Július 19--20 Feeder VB Írország, Coachford
Július 25-26 Utánpótlás VB Hollandia, Assen
Augusztus 2--3 Feeder Walterland kupa Velence
Augusztus 6--9 Úszós Válogató  Horvátország, Sveta Marija
Augusztus 8--9 Veterán-Mozgássérült VB Italy, Róma
Augusztus 16--17 Maros Mix Feeder Kupa Szolnok
Augusztus 23--24 Női Vb. Portugália, Coruche
Augusztus 29-30--31 Feeder OB Szolnok
Szeptember 13--14 Felnőtt VB. Horvátország, Sveta Marija
Szeptember 20--21 Úszós Maros Mix Kupa Szeged
Szeptember 25-26--27--28 Úszós OEB felnőtt Kunhegyes
Október 4--5 Haldorádó kupa Duna
Október 11--12 Úszós Klub OB Kunhegyes
Október 15--18 Pontyfogó VB. Románia
Október 18--19 Úszós EA kupa  Szeged
Október 18--19 Feeder EA kupa  Szeged
November 1 Úszós Horgászklub Kupa Szeged
November 1 Feeder Horgászklub Kupa Szeged

 

Még valami! Mi támogatjuk! Magyarországon egyedülállóan bármelyik egyesület versenyét támogatjuk.

 

Részletekért kérjük, jelentkezzenek a verseny@fisch.hu email címen, írják meg, milyen versenyt szerveznek. Ha nem Ön szervezi, akkor mindenképpen szóljon az egyesület vezetőjének. Ha hirdetne, mi abban is partnerek vagyunk. Segítünk, hogy verseny megjelenjen itt a naptárban is. 

Pontos részletek itt... (klikk ide)

 


Kívánunk minden versenyhez sportszerű, bőséges fogást, sok indulót, jó időt, és finom ételeket!


Carp Zoom Team

Alap táblázat forrás: www.ovhb.hu

Orbán Tibor

Név: Orbán Tibor
Kedvenc horgászmódszer: feeder, picker, spiccbotos horgászat
Kedvenc hal: ponty, amur, tok és keszegfélék

Sziasztok!

Orbán Tibor vagyok, 1986.03.25-én születtem Vas megyében Celldömölkön, most is itt lakom. Nagyon szeretek sportolni, főleg labdajátékokat, jelenleg kézilabdázom. Horgászni én is kisgyerekkoromban kezdtem, (legjobb tudomásom szerint én vagyok a csapat legfiatalabb tagja, ezért én már nem mogyorófával kezdtem a tanulást) nekem már rövid, kétrészes üvegbotok jutottak, valamint később a rövid spiccbotok, ezekkel vettem üldözőbe a helyi "kis-tón" a kárászokat. Nem sokkal később megkaptam az első horgászbotom, egy teleszkópos 4m-es Silstar botot, amivel csak egy gond volt, hogy ha ma kellene vele 10percet kézbe tartva horgászni, akkor is elfáradnék, nemhogy akkoriban. Középiskolás koromig szinte minden nap horgásztam, bevallom, én akkor még nem utaztam nagy halra, örömmel töltött el az apróságok horogra csalogatása. Sajnos a tanulmányi évek alatt abba maradt a horgászat, mivel hétköznapokon nem otthon tartózkodtam. Csak nyaranta tudtam leugrani, lógatni egyet. De most már szerencsére jó pár éve újra tudom űzni ezt az izgalmas elfoglaltságot, és mivel az óta teljesen beleástam magam a horgászkultúrába, ma már teljesen máshogy látom a horgászatot.

Nekem a "Catch and Release", és a ma egyre népszerűbb feederbotos horgászat ragadta meg a képzeletemet, ezért most leginkább ezen a területen igyekszem fejleszteni a tudásom, mert ha jobbak akarunk lenni, akkor bizony tanulni és persze gyakorolni kell. Remélem, hogy a jelenlegi tudásommal, elszántságommal és ötleteimmel segíteni tudom a csapat munkáját, valamint hogy Nektek is tudok a jövőben használható tanácsokat, tippeket adni. Bátran keressetek, ha kérdésetek van!

Zárásként még annyit, hogy biztos Ti is találkoztok a horgászat kapcsán a következő kijelentésekkel: "Te horgászol?! Sose tudtam elképzelni mi jó van abban, hogy csöndben órákat kell gubbasztani kapás nélkül a vízparton, ráadásul korán is kell kelni..." Ugye ismerős? Valószínűleg Ők azok az emberek, akik még sosem vagy talán egyszer voltak horgászni életükben, az is gyermekkorukban. Én szeretném megmutatni az embereknek, hogy a horgászatot nem ilyen formában, nem így lesarkítva kell elképzelni. Nekem és gondolom Nektek is, a horgászat felüdülés, kihívás, izgalmakat, rejtélyeket tartogat, amikre Nekünk horgászoknak kell megtalálni a megoldást. Mindezt tehetjük a világ zajaitól, gondjaitól távol, a varázslatos természetben, ismerőseink, barátaink társaságában. Ezért ha tehetitek, ti is osszátok meg másokkal élményeiteket, tapasztalataitokat, hogy minél többen betekintést nyerjenek, hogy milyen is az IGAZI horgászat!
Halakban és jókedvben bővelkedő horgászatokat kívánok Nektek!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!