h
0
VI. Feeder VB, Novi Sad, Szerbia
2016. Júl. 06.

 

Június derekán a Carp Zoom csapata is részt vett a Magyar Feeder válogatottal a Szerbiában megrendezett VI. Feeder Világbajnokságon.

 

 

 

Tóth Henrik

 

A világversenyre és az azt megelőző egy héten át tartó felkészülésre már egy nagyon jó hangulatú, igazán összetartó „csapategység” utazhatott ki Walter Tamás szövetségi kapitány vezetésével, amelynek többek között Kocsis László, Végh Tamás és jómagam (Tóth Henrik) is a részese lehettem. A VB előtt egy hónappal megrendezett felvezető verseny, amely tökéletesre sikeredett, akár egy csapatépítő tréning még inkább összekovácsolt bennünket, így bizakodva vágtunk neki a szakág legrangosabb megmérettetésének…

 

 
A csapat tagjai: Balról fent a versenyzők: Kocsis László, Erdei Attila, Tóth Henrik (tartalék), Vidó Ferenc, Sivák Mátyás, Siroki Dávid.

Balról lent: Végh Tamás, Walter Tamás, Papp József.A segítők szerepe egy ilyen nagy versenyen különösen felértékelődik. (Balról: Mikus Károly, Papp József, Sipos Ádám).

 

 


Ismerős arc: Bató Attila lelkiismeretes munkájával már évek óta segíti válogatottunkat.

 


Újoncként abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy hazánk nemzeti zászlaja alatt vezethettem csapatunkat a megnyitó ceremóniára.


Aki kíváncsi volt arra, hogy mi történik a Magyar csapattal Szerbiában, hogyan teljesít az edzéseken és a verseny fordulóiban, az mindig aktuális képet kaphatott a Horgászklub.eu-n közzétett nap végi hanganyagokból, és Jéger Szabiéknak köszönhetően az élő közvetítésekből. Azoknak, aki erről lemaradtak volna, röviden pár szóban csak annyit, hogy az egy héten át tartó felkészülés halfogás szempontjából zökkenőmentesen telt. Voltak kiugró egyéni teljesítmények, de csapatszinten is kiemelkedő fogások születtek. Általánosságban elmondható, hogy keszegek és törpeharcsák megfogására kellett a leginkább koncentrálni szektoronként más és más távolságok meghorgászásával. Akik e két módszer között ráleltek az arany középútra, azok tudták a legjobb súlyokat felmutatni. Egyedinek számított ugyan, de előfordultak olyan helyek, ahol pár kárászt is el lehetett csípni a kövezésről, ami bizony nagyon sokat lendíthetett egy-egy versenyző eredményén az etap végi mérlegelésnél.

 

Csapatmunka a javából.

 Pillanatkép az egyik edzésnapról.

 


Siroki Dávid egy keszeggel.Kocsis Lacival verseny előtt…Hihetetlen jól tartották ezek a felsők a meleget…?.


A felkészülés napjaiban horgászként, szombaton és vasárnap pedig a háttérből segítőként támogattam csapatunkat, és elmondhatom, hogy egyáltalán nem volt egyszerű verseny. Sokszor a hely adottságaihoz kellett a taktikát igazítani, máskor pedig menet közben kellett egy-egy fontosabb lépést megtenni az akadályok leküzdéséhez. A csapat minden egyes tagja beleértve a segítőket is, oroszlánként küzdött a hőn áhított cél elérése érdekében melyhez a tudása legjavát adta, amely Novi Sad-ban 2016-ban a 6. hely megszerzésére volt elegendő.

 

Csapateredmények:

  1. Németország 21p

  2. Anglia 34p

  3. Ausztria 36p

  4. Franciaország 38p

  5. Fehéroroszország 42,5p

  6. MAGYARORSZÁG 49p

  7. Csehország 52p

  8. Ukrajna 60p…

 

Talán az előzmények ismeretében egy kicsit jobb eredményre számítottunk, de úgy gondolom, hogy 28 ország közül az előkelő 6. helyezésünkkel nincs szégyenkeznivalónk, főként, hogy az összesített ranglistán az elmúlt évek eredményei alapján a 2. helyre küzdöttük fel magunkat.

 

Köszönet minden segítőnek és támogatónak, valamint minden lelkes Magyar szurkolónak, aki a helyszínre eljött, de mindazoknak is nagyon köszönjük, akik lélekben velünk voltak. Jövőre újra nekivágunk! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

 

Tóth Henrik

Név: Tóth Henrik

 

Horgászmódszer: feeder, match, „rakó".

Kedvenc hal: ha békés, akkor jöhet bármi.

A horgászatról: A horgászat fogalma számomra a természettel kialakított kölcsönös harmónia, amelyben az egyensúly csakis akkor tartható fent, ha teszünk is annak érdekében.

Magamról: Horgászni gyerekkoromban kezdem el, amikor a mogyoróbotos, parafaúszós kanális pecák a kötelező csínytevésekkel párosultak. Akkoriban még egy-egy horgászat elképzelhetetlen volt a barátok a kedvenc kutya és a szülői aggodalmak nélkül. Ezek a feledhetetlen élmények és az apróbb sikerek ösztönöztek arra, hogy hódoljak eme szenvedélyemnek a mai napig. A finomszerelékes horgászat megszállottjaként előszeretettel töltöm az időm match-, feeder, valamint rakós bot társaságában a parton. Az álló-, és folyóvizeket egyaránt kedvelem, szívesen látogatom a helyi, valamint a környező települések horgászvizeit, az időjárási viszonyoktól függetlenül. Számos horgásszal egyetértésben vallom én is a „fogd meg és engedd szabadon" elvet.

Amikor megkérdezi tőlem valaki, hogy „mit szeretek a horgászatban", csak azt tudom neki javasolni:
„El kell jönni, meg kell tapasztalni, és meg fogod érteni"...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!