a
0
Az év díszhala 2013 – Eredményhirdetés
2013. Jan. 14.

A korábbi évekhez hasonlóan, a 2012-es esztendőben is szavazás folyt arról, hogy mely halfajnak szenteljünk kitüntetett figyelmet egy egész éven keresztül.

Akvarisztika 2

Örömmel jelentjük be, hogy az akvaristák körében zajló, körülbelül negyedévig tartó szavazást sikeresen és eredményteljesen zártuk. A végleges eredmények 2012. december 25-én derültek ki. A szavazást is segítő társoldalainkon (www.fisch.hu; www.diszhal.info ) összegyűjtött szavazatok a következőképp alakultak: a www.gabrinus.hu  és a www.diszhal.info oldalakon leadott voksok száma összeadódott, majd a www.fisch.hu százalékos adatai plusz pontokként lettek felszámolva.

A következőkben a mezőny ismertetése mellett pár hozzáfűznivaló szót még szólnék minden fajhoz.

Öveges díszcsík
I. helyezett
904 szavazattal az öves díszcsík (Chromobotia macracantha)


II. helyezett

823 szavazattal az álarcos páncélosharcsa (Corydoras metae)


III. helyezett:

376 szavazattal Brunei szépsége (Betta macrostoma)


IV. helyezett:

268 szavazattal a tequila fogasponty (Zoogoneticus tequila)


V. helyezett

223 szavazattal a nicaraguai bölcsőszájú hal (Hypsophrys nicaraguensis)


Maga a szavazás folyamata érdekesen alakult. Eleinte a tequila fogasponty szerzett több voksot, így esélyesnek tartottuk, hogy úgymond a „fináléban”, az elsők között szerepeljen. Később e szavazati mennyiség csökkenni látszott.

A Brunei szépsége végig egy átlagos értéken mozgott, nem maradt le, de nem is kapott kiemelkedő figyelmet az olvasóktól. Akárcsak tavaly, a sügérjelöltünk ismét a mezőny végén kapott csak helyet, úgy tűnik, kevés a sügéres akvarista, vagy csak kevesen szavaznak közülük. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy csak az afrikásokra vagy amerikásokra gondolunk, mivel külön-külön földrész fajait választottuk az elmúlt években.

Az álarcos páncélosharcsa menetele viszont sokkal érdekesebb. Úgy október környékén azt gondolhattuk volna, hogy az utolsók egyike lesz, alig kapott szavazatokat, majd valamiféle fordulat következett, és gyakorlatilag átvette a vezetést.

Végig nagyon szépen „menetelt” innentől kezdve, de a közkedvelt öves díszcsík, azaz a csigaevő hal végülis legyőzte a kis Corydorast a fej-fej melletti versenyben, és itt december második felében biztosította be magát a csíkhal.

Szép „verseny” volt, köszönjük szavazóinknak és támogatóinknak is.

Minden Kedves Olvasónknak és Partnereinknek nagyon boldog új esztendőt kívánunk!

Honffy Gábor, Liziczai Márk

Akvarisztika 2
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!