a
0
Csináljunk valami mást, valami újat!
2011. Jún. 24.
A cím persze kicsit megtévesztő, mert amit mutatni szeretnék Nektek, kedves olvasók, az csak itthon Magyarországon új. Több helyen jártam a világban, ahol az általam bemutatni kívánt „újdonság” már rég dísze a halakat szerető emberek otthonainak. Hogy miről is van szó? Máris megmutatom!
Akvarisztika 1

A dolog tulajdonképpen végtelenül egyszerű! Helyezzünk díszhalat a vázáinkba olyan növények mellé, amelyek szintén jól viselik a tartósan nedves környezetet, vagy természetes körülmények között is vízben élnek.


 Ezt a képet Nizza egy patinás szállodájának
recepcióján készítettem. A csodálatos
virágkompozíciót, tovább ékesíti az aranyhalak
méltóságteljes úszkálása.

 Ez a példány egy vitorlavirág
(Spathiphyllum) társaságában éli napjait.
(a kép Hollandiában készült)

Az aranyhal sok más akváriumi társával ellentétben, igen jól viseli a kitettebb viszonyokat is. A sziámi harcoshal (Betta), talán még nála is szívósabb élőlény! Kisállat kereskedésekben gyakran láthatjuk, hogy minimális vízben, fűtés és különösebb levegőztető berendezés nélkül, egyedül is jól érzi magát.

Az én harcoshalam egy csokor csavart szerencsebambusz társaságát élvezi éppen egy éve. Tavaly Mikulásra készítettem a gyerekek és a magam örömére ezt a lakásdíszt. Igazán minimális anyag szükségeltetik az elkészítéséhez, viszont rendkívül látványos és hétköznapinak egyáltalán nem mondható a végeredmény!Vegyünk egy tetszetős vázát, néhány szál bambuszt és egy Betta hímet. (A sziámi harcoshal nem viseli jól saját fajtáját, a neve is utal erre. Ha két hímet helyezünk egy edénybe, addig küzdenek, míg egyikük elpusztul. Ezt nagyon fontos tudnunk!)

Helyezzük a növényeket a vázába (szerencsés, ha a növény egy hetet önmagában a vízben tölt a hal nélkül. Addig a vízben található klór elillan, és a növény elkezdi megtisztítani a vizet).


Ez után már gond nélkül beengedhetjük az új jövevényt.
Igazán pompás hal! Csodálatosak a színes, testéhez képest óriási úszói! Rendkívül változatos színekben megvásárolható... Mi Zafírnak neveztük el a kis magányos kedvencünket.Helyezzük el a kompozíciót a lakás egy megfelelő pontjára. Szerencsés, ha nem éri közvetlen napsütés az algásodás elkerülése végett, de fontos, hogy kellő fény érhesse.

Én azt gondolom, hogy kevés befektetéssel és minimális ráfordított energiával egy különleges és látványos összeállítást készíthetünk magunknak, vagy barátainknak..

Szerző és fotók: Simon SzelinaAkvarisztika 1
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

A cikkben szereplő termékek