a
0
Eheim reeflexUV szűrőkről
2020. Dec. 22.

 

Az EHEIM reeflexUV víztisztítók, amelyek UV-C sugárzás segítségével tisztítják az édes- és sós-vízi akváriumokat, a szűrőrendszer vízkörében (annak nyomás felőli oldalán), vagy külön beépített keringtető szivattyú segítségével látják el a feladatukat.

 

Akvarisztika 3

 

Ezáltal csökken a mikroorganizmusok mennyiségét a vízben, valamint megszünteti a zavarosságát, hatékonyabban működik, mint hagyományos elődei.

Az akvárium vize - üvegcsövön átfolyva - folyamatosan elhalad az alumínium ház belsejében elhelyezett UV-C lámpa mellett. Ennek hatására erősen megritkulnak, ill. teljesen eltűnnek a vízből a szabadon lebegő algák, baktériumok, gombák, vírusok és egyéb kórokozók. Az EHEIM reeflexUV víztisztítók tiszta, teljesen átlátszó vízről és egészséges halakról gondoskodnak az akvárium belsejében. Ideális alkalmazni tenyésztési tartályoknál, hiszen minimálisra csökkenti a fertőzés kockázatát, így az új egyedek megfelelően fejlődését biztosítja.

Az EHEIM reeflexUV legfőbb újítása, hogy a beépített reflektoroknak köszönhetően, az UV-C sugárzás jelentősen erősödött. A hagyományos UV-sterilizálókkal ellentétben az EHEIM reeflexUV szűrőben egyenes úton (nem a lámpa körül keringtetve) folyik át a víz. Így a szűrő folytása nélkül működtethető.

A három modell 80 és 800 liter közti akváriumokba ajánlott.

Tisztítása egyszerűen megoldható. Első lépésben le kell szerelni a vezetékrendszerről, azt követően lehet kivenni a tartófoglalatból. A belső üvegcsövet az Eheim univerzális tisztítókefe segítségével könnyen tisztává varázsolhatja. Az UV-C lámpa kb egy évig működik megfelelően, azután cserére van szükség.

 

Akvarisztika 3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

A cikkben szereplő termékek