a
0
Eheim skim350 felszíntisztító
2015. Ápr. 06.

Bizonyára mindenki találkozott már azzal a jelenséggel, amikor az akváriumvíz felszínén egy vékony hártya alakul ki. Ezt a külömböző mikroorganizmusok és a levegőben található szennyeződések (por, háztartási olaj-, zsírpára stb.) okozzák. Nem csak csúnya látvány, de káros is az akváriumra nézve, hiszen megakadályozza az oxigén természetes úton való vízbeolódását.

Akvarisztika 1Az Eheim tavaly (2014), az Interzoo-n mutatta be a skim350 felszíntisztítólyát, ami azóta már megérkezett a hazai szakkereskedésekbe, webáruházakba is.


Ez a kis méretű, hasznos akvarisztikai eszköz a felszíni szennyeződéseket, a felszínen kialakuló hártyásodást szűnteti meg.Hatásfokáról elég csak annyit mondani, hogy egy 300 literes akváriumban is megfelelően működik. Használatával - mivel a felszínen kialakuló vékony filmréteget is megszűnteti - az akvárium természetes oxigénellátása is javul. A teljesítményfelvétele pedig mindössze 5 W.


Felváltva több akváriumban is alkalmazható, de ilyenkor minden egyes áthelyezésnél mossuk ki alaposan a szűrő szivacsbetétjét. Használható édesvízi és tengeri akváriumokban is.


Szűrőteljesítmény: 300 l/h
Teljesítményfelvétel: 5 W
Ajánlott maximális akváriumméret: 350 l

3 év garancia

Akvarisztika 1

Szavazás

Milyen eleséget részesítesz előnyben?

Az ismert márkák drágább, kevert eleségeit, amelyek tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat (pl. vitaminokat) és esetleg kevésbé terhelik a vizet.

Olcsóbb, természetes eleségeket, amelyek tápértéke kiemelkedő, de nem tartalmaznak semmilyen egyéb adalékot és oda kell figyelni a napi adagokra, illetve a változatos táplálásra.

Váltakozva természetes és mesterségesen előállított, kevert tápokat is használok.

A szavazáshoz be kell jelentkezni!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!