a
0
Most olcsóbb: Eheim szűrőanyagok
2012. Jan. 25.
Az akvárium szűrésénél nem csak a szűrő teljesítményére kell ügyelni, hanem a szűrőanyagok helyes kiválasztására is figyelmet kell fordítani, hiszen a különféle szűrőanyagoknak más és más a funkciójuk...
Akvarisztika 1

A szűrőanyagok feladata, hogy kiszűrjék a vízből a lebegő szilárd részecskéket, illetve biztosítsák a szerves anyagok lebomlását, vagy a kémiai anyagok megkötését. Ebből erednek a szűrőanyagok alaptípusai: a mechanikai, a biológiai, az adszorptív és a kémiai szűrőanyagok.

Eheim mech, Eheim biomech szűrőanyagok

Mi most kettő - jelenleg akciós - szűrőanyagot ajánlunk figyelmébe. Az Eheim Mech ez üreges szerkezetű kerámia anyag, amely kiszűri a durva mechanikai szennyeződéseket. Gondoskodik a vízáram egyenletes elosztásáról, így a további szűrőanyagok teljes felületén áramlik tovább a víz.

 Az Eheim Mech szűrőanyagot közvetlenül a szűrő bemeneti részéhez kell helyezni 3-5 cm vastagságban. Langyos vízzel tisztítható, így többször is felhasználható.Az Eheim bioMech a biológiai és mechanikai szűrési tulajdonságokat ötvözi. Speciális kiképzésű anyagának köszönhetően kiváló  pH-semleges akváriumvizet lehet előállítani vele, ráadásul könnyen tisztítható.

 A szűrő tisztításánál a régi Eheim bioMECH kb. 1/3-át mindig helyezzük tisztítás nélkül vissza, azért hogy elősegítsük a baktériumok újraszaporodását. A többi 2/3-ot öblítsük át akváriumvízzel vagy cseréljük ki új anyaggal.


Az akciós szűrőanyagokat közvetlenül a cikk alatti termékajánlóban találja.

Az Eheim szűrőanyag iskola című írásunkat ide kattintva érheti el.
Akvarisztika 1
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

A cikkben szereplő termékek