h
0
2019 - A mi évünk!
2020. Jan. 08.

Biztos vagyok benne, hogy a 2019-es év mindörökre emlékezetes marad a Carp Zoom Feeder Csapat tagjai számára, hiszen a számunkra legfontosabb versenyen, a Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon sikerült a dobogó legfelső fokára állnunk.

Carp Zoom tesztcsapat

Újabb sűrű év áll mögöttünk. Számos verseny és az azokra való hosszas felkészülések szívezik az idei évünket is. Ha jobban belegondolok, állandó felkészülés az életünk, ami az adott versenyek előtt sok esetben már hetekkel, hónapokkal korábban elkezdődik.

 

Felkészülés

Amikor október-november tájékán véget ér az aktív versenyszezon, a gondolataink már a következő évi megmérettetéseken járnak. Izgatottan várjuk a híreket a következő évi bajnokságok helyszínéről és a felkészülés is alapvetően ezen versenyek körül forog. Bele sem merek gondolni, hány órányi eszmecserét fojtatunk le ilyenkor a telefonra tapadva, korábbi hibáink elemzésével, a lehetséges jó megoldások megvitatásával és az előttünk álló kihívásokra való felkészüléssel. Ez az az időszak, amikor leltárt készítünk és megkopott készleteinket feltöltjük, várjuk az Carp Zoom új termékeit, amik elkísérnek minket a következő szezon kisebb nagyobb versenyeire. Jobb ezeket az előkészületeket ilyenkor letudni, hogy a versenyek előtti gondolatainkat ne egy hiányzó horogtípus, vagy etetőkosár utáni rohangálás kösse le. Bőven elég olyankor beszerezni a csalikat, megszervezni a szállást és a leutazást, elkészíteni a szerelékeket, majd végül összepakolni a temérdek felszerelést!

 

Április

 

Évek óta Carp Zoom szervezésében megrendezett Feeder Zoom Kupával indul a szezonunk. A verseny nem csak házigazdaként fontos számunkra. A Fehérvárcsurgói-víztározó már az év ezen korai időszakában is remek élményt ad a viszkető tenyerű versenyhorgászok számára, ahol jellemzően legalább 10 kg-os fogásokra van szükség még a szektoron belüli tisztes helytálláshoz is. Sejthető volt, hogy a megszokottnál alacsonyabb vízállás jelentősen változtat majd a fogásokon, de számunkra is meglepő volt, hogy volt olyan szektor, ahol még 20 kg feletti zsákmánnyal sem lehetett szektort nyerni. Különleges érzés volt a vízben felállított ládákról, a megszokottól eltérő perspektívából átélni a versenyt, ráadásul a hagyományosan erős mezőny az idei évben tovább erősödött. Walter Tamás és csapattársai, Sivák Mátyás és Lipák András is megneszelték a versenyben rejlő remek felkészülési lehetőséget, ráadásul a ”Főnök” nem sokat teketóriázott: Jött, látott, győzött! A verseny történetében rekordot jelentő fogással mutatta meg nekünk, hogy az év során még számolnunk kell vele. Szerencsére azért csapatunk is oda tette magát: Schmidt Attila a második, Bakos Bálint pedig a 3. helyen végzett.

 

Jól indultunk az év első versenyén.

 


Különösen erős mezőny gyűlt össze a 2019. évi Feeder Zoom Kupán. A képen Walter Tamás.

 

 

Május 

A következő csapat szintű megmérettetésre egy számunkra kedves pályán került sor, ahol termetes dévérek várnak minket minden évben, ráadásul egy állandóan változó, ezért folyamatos kihívást jelentő folyóvízi pályán. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség a híres neves csepeli Csőhídi-versenypályán rendezi minden évben a szövetségi bajnokságát, ahol nincs két egyforma év, nincs két egyforma verseny. A szombati egyéni megmérettetésen csapattársunk, a pálya talán legjobb ismerője Schmidt Attila bizonyult a legjobbnak, Bakos Bálint a második helyen végzett, de a többiek is remekült szerepeltek.

Bíztató előjel volt ez a másnapi csapatbajnokságra, ahol két csapattal mérettük meg magunkat. Az évek során a szervezők védjegyévé vált szakadó eső igencsak megnehezítette a versenyzők dolgát, azonban a víz oly adakozó volt, hogy még ezt is feledtetni tudta. A verseny során egymás után kerültek szákba a szebbnél szebb folyóvízi keszegfélék és az utolsó pillanatig nyitott küzdelemben, az öreg rókákból álló Carp Zoom I-es csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, másik csapatunk ifjú és újonc horgászai pedig alaposan megcibálták az oroszlán bajszát, és csak minimális különbséggel maradtak le a bajnoki címről.

 


Carp Zoom csapatoktól elkékült dobogó az RDHSZ Feeder Csapatbajnokságon.

 

 

Június-Július 

Nem sokkal később – június elején – máris Desedán találtuk magunkat, az Feeder Egyéni Országos Bajnokság elődöntőjén. Tudtuk, hogy a folyamatosan erősödő mezőnyben nem lesz könnyű dolgunk, ráadásul mindannyiunk előtt ott lebegett az előző évi Klubcsapat Bajnokság eredménye, aminél mindannyian jobbra számítottunk. A kihívást tetézte, hogy a halak viselkedése jelentősen eltért az általunk korábban tapasztalttól, így majdhogynem új alapokra kellett helyeznünk a horgászatunkat és még a versenynapok közben is változtatni kellett a taktikákon. Végül szerencsére a csapat legtöbb tagja átverekedte magát a döntőbe, ráadásul Kocsis László a reményteli 5. helyen.

 


Remekül előkészített pálya várta a csapatokat a Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon.

 

 

 

A Látóképi-víztározó, a júliusi döntő helyszíne is számos kérdést hagyott nyitva egészen az utolsó pillanatig. Vajon a tavasszal betelepített pontynövendékek, vagy a tározó híres fehérhalállománya fogja meghatározni a fogásokat és a taktikát? Legtöbben még a verseny alatt is bizonytalanok voltunk a megfelelő válaszban, a végelszámolásnál azonban a keszeges taktikák voltak kifizetődőbbek. Szerencsére a csapat tagjai előbb vagy utóbb, de helyesen mérték fel a helyzetet és mindannyian az első 20-ban végeztek. Kocsis László két helyet javítva, bronzérmet szerzett az 2019. évi Országos Bajnokságon, Végh Tamás pedig a döntő 3. legeredményesebb horgásza lett.

 

Dévérkeszeg mellett más keszegfélék is színesítették a zsákmányt.

 

A törpeharcsa állomány sokat erősödött egy év alatt.

 

Augusztus 

Ezt a hónapot vártuk egész évben. Végh Tamás tavalyi döntőn elért 4 szektor egyese és Schmidt Attila pályaismerete, komoly reményeket adott a csapatnak az idei Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságra. Persze a versenytársak is igyekeztek ránk pakolni a terhet, hiszen egyöntetűen a legesélyesebb csapatnak tartottak minket. Szerencsére mindenkinek sikerült megőrizni e hidegvérét és hatékony felkészülést tudhattunk magunk mögött, amit még a kötelező edzés utolsó perceiben is igyekeztünk kihasználni, hiszen nem tudhattuk előre, hogy a riválisok miként tudtak felkészülni a törpeharcsák és a keszegfélék fogásából.

Csapatkapitányunk Baráti József, aki rengeteget tesz azért, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni horgászatunkból.

 

 

Szerencsére a felkészülés nekünk sikerült a legjobban és nem csak az első, de mindhárom versenynapot megnyerve, utólag belátható, hogy magabiztosan vezetve sikerült megnyernünk első klubcsapat bajnoki címünket. Belülről persze közel sem volt olyan egyértelmű és magabiztos a horgászatunk, mivel nem volt egy fix forgatókönyv, ami minden nap és minden szektorban működött. Sokszor menet közben kellett, kisebb-nagyobb változtatásokat eszközölni a horgászat taktikáját illetően, hogy a lehető legjobb megoldást megtaláljuk, ráadásul ezeket legtöbbször személyre kellett szabni. Hogy ez mennyire sikerült jól, remekül jelzi, hogy egyéni értékelésben mind az öt horgászunk az első 12 helyen végzett, ráadásul a remekül horgászó Kocsis László év Végh Tamás lettek a bajnokság legeredményesebb horgászai.

 

Megérdemelt csobbanás a csatorna hűs vízében.

 


Bajnok a Carp Zoom Feeder Team!

 

 

Az év végi visszaemlékezések során hajlamosan vagyunk kizárólag a szép élményeket felidézni. Persze jutott nekünk is az éretlen gyümölcsből nem is akármilyen, de ezeket a kellemetlen emlékeket igyekszünk a lehető legrövidebb úton hasznos tapasztalattá kovácsolni. A világbajnoki színvonalon megrendezett Walterland-Daiwa Feeder Masters is egy ilyen tapasztalat volt számunkra, amit talán éppen a jövő évi, Plovdivban megrendezendő Klubcsapat Világbajnokságon tudjuk kamatoztatni. A felkészülést már megkezdtük…


Egy kis pihenés aztán irány előre!

 

 

Emlékezetes évet zártunk tehát és köszönettel tartozunk a Fisch Kft-nek, a Carp Zoom termékek forgalmazójának egész éves támogatásáért.

 

Carp Zoom Feeder Team

Carp Zoom tesztcsapat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!