h
0
25 éve a horgászat élvonalában! Egy magyar sikertörténet.
2020. Jan. 27.

Interjú Pataki Csabával, a 25 éve alakult Fisch Kft tulajdonos-ügyvezető igazgatójával

Magyarországon a horgászat a szabadidős tevékenységen túl, mára már a professzionális sporthorgászatot is jelenti, legyen szó családi-baráti kikapcsolódásról, magányos elmélyülésről vagy akár versenysportról, egy a lényeg: esélyt se adjunk a halaknak!

Egyéb szerző

Hazánkban a természetes vízlelőhelyek mellett, mesterséges tavak is rengeteg élményt és kikapcsolódást biztosítanak a horgászás szerelmeseinek, de egyáltalán nem mindegy, hogy a tudáson és tapasztalaton túl milyen kifinomult felszereléssel állunk neki a feladatnak. Igényeinkhez mérten számos horgászfelszerelés és kiegészítő termék található a hazai polcokon, de az egyik legszélesebb szortimentet és kiváló minőséget, a tatabányai Fisch Kft saját márkás, Carp Zoom termékcsaládja biztosítja. Az élvonalba került magyar brand fejlődéséről és a tapasztalatokról kérdeztük Pataki Csabát, a Fisch Kft tulajdonos-ügyvezető igazgatóját az elmúlt 25 évről.

 

 

 

 

A Fisch Kft jubileumi évfordulóhoz érkezett, ilyenkor az ember óhatatlanul leül és egy kis számadást végez honnan-hova jutott. Hogy emlékszik vissza a kezdetekre?

 

Igen, hosszú utat tettünk meg a kezdetektől mostanáig, sokan megkérdezik tőlem, hogyan jutott eszembe, hogy ezzel foglalkozzam. Mondanom sem kell, szenvedélyes horgász vagyok magam is, másképp talán nem is menne, így a magam tapasztalatait is be tudom építeni egy-egy új termék fejlesztésébe, vagy meglévő termékek továbbfejlesztésébe. Kezdetekben akvarisztikával foglalkoztam, díszhaltenyészettel, de miután családom megkönnyebbülésére „kinőtték” a halak a nappalit, béreltem egy apró kis helységet és többedmagammal már itt folytattam. Mint említettem, horgász-szeretetem hozta a többit és lassan egyre több felszerelést, kiegészítő terméket árultunk, aminek eredményeképpen évről évre bővültünk.

 

Mire helyezték a hangsúlyt elsősorban?

Elsődleges célunk az volt, hogy a növekvő igényeket kielégítsük, így először a mosonmagyaróvári mintaboltunkat nyitottuk meg, majd Tatabányán és Győrben is nyitottunk kiskereskedést. Ezekben az üzleteinkben a saját Carp Zoom termékeink mellett más gyártók termékei is megtalálhatóak, minden, ami a horgászathoz, akvarisztikához kell. Mindenki saját pénztárcájához mérten tud a bőséges kínálatból választani, de a legfontosabb kritérium itt is a minőség! Fő tevékenységünk a nagykereskedelem lett, de kiszolgálunk magánszemélyeket is. Webáruházunkban az általunk forgalmazott, évről-évre megújuló, több, mint 5000 árucikkből választhatnak hazai és külföldi magánszemélyek kereskedők.

 

 

 

Hol tartanak most?

Jelenleg három kiskereskedelmi üzletünk mellett, közel 40 fő állandó és 15 fő külsős munkavállalónk van, Tatabányán egy 2 400 m2-es és egy 1 800 m2-es raktárt üzemeltetünk, innen szolgáljuk ki közvetlenül a hazai nagy- és kiskereskedőket, számszakilag több, mint 500 vevőnk van jelenleg, ami évről-évre folyamatosan bővül. Bevételeink 60-70 %-a a hazai piacról, 30 %-a exportból származik, idei árbevételünk rekordot fog dönteni. Külön büszkeségünk a saját fejlesztésű Carp Zoom termékcsalád, ez a piacon önálló magyar márkaként van jelen, és mostanra más al-márkák is megjelentek, mint Feeder Competition, vagy a prémiumkategóriás Marshal termékek. Ezek a termékek a fő húzóerőink, de természetesen továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk fejlesztésükbe és a választékbővítésbe. Kereskedőinknek magyar és angol nyelvű termékkatalógust adunk, amiben típusonként minden árucikk megtalálható, kezdve a speciális etetőanyagoktól, a botokon, orsókon át a kiegészítő termékekig, mint például sátrak, csalik horgok stb.

 

-

 

 

 

 

 

  

Az elmondottak alapján kijelenthetjük, hogy a hazai piacon a Fisch Kft az elmúlt több, mint két évtizedben jelentős részesedést tudhat magáénak, ami köszönhető a kiváló minőségű széles termékskálának, valamint a már említett saját márkájuknak, a pontyhorgászatra specializálódott Carp Zoom sikerének. Sikerült egy új magyar brandet építeni, ami mára nem csak a hazai piacon, hanem számos országban is forgalomban van. Mi a Carp Zoom sikerének a titka?

 

Mint már említettem, az első pillanattól kezdve a minőségi termékeket tartottuk fókuszban, továbbra is a kiváló ár-érték arány az, ami a vásárlóinkat vonzza. Csak olyan termékek forgalmazásával foglalkozunk, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel. A kezdetektől fogva abban gondolkodtam, hogy az itthoni keresleti igényeket kell megcélozni és mivel a hazai természeti adottságoknak megfelelően, a pontyhorgászat hazánkban a legelterjettebb a horgászok körében, ezt a piacot tartjuk szem előtt. A kérdésére válaszolva a Carp Zoom termékek titka a folyamatos fejlesztés. Egyszerűen nem lehet vele mellényúlni, garancia erre a tesztcsapatunk eredményei is, amire kiemelt figyelmet fordítunk. Nagyon büszkék vagyunk, ugyanis tesztelőink tagjai évek óta a hazai horgászsport kiemelkedően eredményes képviselői. Idén is több válogatott kerettagot adunk, de külön öröm, hogy a magyar feeder bajnokság aranyérmese a Carp Zoom Feeder Competition Team. Szerintem ez önmagáért beszél!

 

 

 

 

Mik a jövőbeni tervek? Hogyan tovább?

Tekintve, hogy keresletünk folyamatosan nő, ehhez igazodva mi is bővülünk. Leginkább a sajátmárkás termékeinkre van igény, így ezek fejlesztését és bővítését is az igényekhez igazítjuk, több száz új termékkel jövünk ki a jövő szezonban, csak néhányat említve: speciális fogós csalik, új etetőanyagok, a kiegészítő felszerelések közül számos, a horgászok életét megkönnyítő praktikus újítások kerülnek terítékre, de lesznek izgalmas meglepetések is. Folyamatosan támogatjuk továbbra is a magyar modern sporthorgászatot, cél a világbajnoksági helyezés! Természetesen a jubileumi évünket is szem előtt tarjuk, így egész évben különböző akciókkal, bemutatókkal, üzleti találkozókkal készülünk. Kiemelném mindjárt a kezdő akciónkat, minden eddigi vásárlónk számára, egy vásárlásra jogosító 25 %-os kedvezményt biztosítunk. Weboldalunkon és facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk a vásárlóinkat, érdemes lesz ellátogatni ezekre az oldalakra.

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!