h
0
A MAHOR áprilisi lapszámából
2022. Ápr. 01.

Megjelent a Magyar Horgász áprilisi száma. Ízelítő a tartalomból:

Egyéb szerző

Szövetségi hírek HUNOP pályázati kiírások 7

Szövetségi hírek Állami kitüntetések 10

Szövetségi hírek Előfizetői akciónk nyertesei 11

Szövetségi hírek IX. Horgászsport Gála 12

 

Bálint Attila Péterré nőtt Petike 14

A 2021. év felnőtt horgászsportolója Bakó Péter. A 21 esztendős fiatalember több magyar bajnoki címmel, úszós és feederes szakágban is világbajnoki aranyakkal zárta az elmúlt évet. Szinte mindent megnyert, ahol csak elindult. Jó vele beszélgetni, az egykori iskolakerülő csibész megkomolyodott. Már nem kölyök, felnőtt és élsportoló. Az egyik angliai horgásztitán önéletírásának címét kölcsönözvén: „Győzelemre született”, esetében pontosabb talán: horgásznak született.

 

Szövetségi hírek OHR 2022. 12

 

Energo Team Az igazság pillanata 22

A versenyszezon végeztével mindenkinek jól jön(ne) egy kis pihenő, erre azonban azért nincs lehetőség a mi szakmánkban, mert nyakunkon az új szezon. Ilyenkor jön el az ideje a korábban már számtalanszor kipróbált és tökéletesített új, következő évi termékek véglegesítésének, illetve a velük kapcsolatos tengernyi teendő elvégzésének, ami ahhoz kell, hogy az új szezon kezdete előtt minden horgász számára elérhetővé váljanak. Hogy mennyire sokrétű feladatokon keresztül vezet az út az elkészült termékekig, arról egy külön írást is lehetne közölni, azonban megéri a fáradság, hiszen nemcsak mi, hanem a horgászok is nagyon várják az újdonságokat. Én pedig az első olyan horgászatot várom, amikor már teljes pompájukban, végleges csomagolásukban ülhetek le velük pecázni még a tavasz beköszönte előtt.

 

Erdei Attila Finomkodás erőgumival 28

 

Lábas Norbert Évszakok a Dunán 32

A Duna magyarországi szakasza ideális életteret biztosít minden halfajunknak, amire csak horgászni érdemes. Pesti lakosként a legközelebbi, legkézenfekvőbb horgászhely számomra, ami bár többnyire szűkmarkú, nehéz és sokszor kegyetlen, azonban időnként igazi csodákkal ajándékozhat meg, ha megfelelő alázattal állok hozzá.

 

Gyulai Ferenc Az Öreg motyója 36

 

Szarvas Zoltán Csukázás tilalom után 38

 

Hamvasi Miklós A tökéletes egyensúly 42

 

Bokor Károly Betlitől a kapásokig 44

Az elmúlt télen leginkább a folyók süllőire horgásztam plasztikcsalival, de állóvizeken is többször pergettem. Ezeken a horgászatokon is értékes tapasztalatokat szereztem.

 

PECAKUCKÓ 48

F&H Tévéműsor 50

OVHB 2022. évi versenynaptár 52

 

Timár Mix Tavaszi receptek 54

Kicsit hosszúra nyúlt a tél, a naptári tavasz indulásakor még bőven éjszakai fagyok borzolták a kedélyeket. A napsütéses óráknak köszönhetően az egyre melegedő hőmérséklet, na és persze az egyre aktívabb halak már egyértelműen a horgászszezon kezdetét jelentik.

 

Nagy Csaba Iparcsatorna Győrben 60

Varga Vilmos Halak a mélyből 64

Kovács Márk Szürke meglepetés 66

Telinger Katalin A meglepetések versenye 68

Monos Tibor Nimfák és fejek 70

Kovács Zsigmond A szárazlégy 72

Kovács Zsigmond A hónap legye – Piros fejű hallégy 74

 

Farkas Csaba Halaink szaporodása 76

Tavasz van, a halak szaporodásának legáltalánosabb ideje. Hogy mi mindent kell tudni ennek kapcsán? Horgászokat érdeklő kérdéseket gyűjtöttünk össze, és feltettük ezeket Urbányi Béla professzornak, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szent István Campus Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet intézetigazgatójának. Számos válasz a horgásztársadalom többségének újdonság lehet – és végül szóba került egy hazánkhoz köthető, nagy jelentőségű, új, tudományos áttörés is.

 

KIRAKATNÉZŐ 1. 79

 

Dovit Team Városi pontyok 80

 

Sztahovits Péter Válasszunk pálcát! 82

KIRAKATNÉZŐ 2. 85

Gasztropeca Mediterrán tészta 86

Retropeca Megsárgult örökzöldek  88

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 90

Danicsek Fanni, Pintér László Folyóvízi kincsek 94

APRÓHIRDETÉSEK 97

KERESZTREJTVÉNY 98

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!