h
0
A MAHOR augusztusi lapszámából
2020. Júl. 31.

Megjelent a Magyar Horgász augusztusi száma. Ízelítő a tartalomból.

Egyéb szerző

Szövetségi hírek Megújult az UVB helyszíne 6

Szövetségi hírek HUNOP pályázat nyertesei 7

 

Bokor Károly Harcsakaland 8

Ragadozóhalaink kapásának, aktivitásának elemzésekor a napszakok jelentősége is számtalanszor terítékre kerül. Amikor úgy érezzük, hogy már biztos megfigyelések, törvényszerűségek birtokában vagyunk, akkor gyakran a feje tetejére áll minden.

 

Walter Tamás Advantage Baits 12

Több mint 20 éve foglalkozom horgászcikk-kereskedelemmel, -gyártással és természetesen versenyzéssel is. Időközben kis cégeink nagyra nőttek, feladataink szerteágazóvá váltak, de munkám kedvenc területe sosem változik, örökké a termékfejlesztés marad. Legyen szó botról, orsóról, kiegészítőkről vagy éppen etetőanyagokról, ez az a terület, ahol leginkább hasznosnak érzem magam és amit a legjobban élvezek. Ezért volt különösen jó érzés, amikor iparágunk egyik legnagyobb szereplője, a Daiwa kért fel arra, hogy működjek közre egy teljesen új etetőanyag és csali szortiment létrejöttében, majd gyártásában.

 

Farkas Csaba Dél-alföldi rekordkörkép 18

Balog Attila A süllő természetes szaporodása... 22

 

Timár Mix Magos gondolatok 26

Hagyományos, mégis kortalan. Mellőzött, mégis kikerülhetetlen. A szelektív horgászatok elengedhetetlen csalogatóanyagai: a szemes magok.

 

Hamvasi Miklós A Balaton tükrében 30

Sztahovits Péter A műcsalik jellege 34

Szarvas Zoltán Nyári balatoni pergetés 38

 

Energo Team Villámportya Sliderekkel 40

Szívesen teszek eleget annak, hogy a különféle horgászcikkeket használhatóságuk, eredményességük miatt teszteljem. Ez a „munka” számomra örömteli, mert mi van jobb, mint azt csinálni, amit nagyon szívesen teszünk. Ezekhez a feladatokhoz az elmúlt években leginkább a Bokor

Spin, manapság a Pro Spin botjai, orsója, fonott és monofil zsinórjai tartoznak. Az eredeti, immár több mint ötéves pergetőbotok után már kaphatók a Pro Spin széria újdonságai is. A megszületett termékekkel a pudingpróba folyamatos.

 

Kovács Ákos Pilismaróti busák 46

A busahorgászat napjainkban reneszánszát éli. A 90-es években komoly kultusza volt, ekkor sikerült felismerni, hogy horoggal, szabályosan is megfogható ez a hal. Komplett program indult a planktonevők becserkészésére. Az idő múlásával ez a „trend” kissé feledésbe merült, most viszont újra egyre többet hallani róla.

 

Danicsek Fanni, Pintér László Harcsázás a szomszédban 50

F&H Tévéműsor 54

OVHB Matchbotos meccs 56

 

OVHB Szegedi pontyparádé 60

Szegeden a felújított, jelentős fejlesztésen átesett új evezőspályán első alkalommal rendeztünk veterán–masters–mozgáskorlátozott országos bajnokságot. Volt néhány komolyabb verseny már előttünk, hiszen tavaly a klubcsapat és tagszövetségi OB is itt zajlott. Ezek tapasztalataiból sejteni lehetett, hogy fogásokban bővelkedő bajnokság lesz a bemutatkozásból. A kérdés az volt, hogy a tavalyi évhez képest mennyire változott meg a pálya halösszetétele. Az új pálya új halakkal új kihívások elé állította a mezőnyt, hiszen az intervenciós haltelepítésnek köszönhetően 100 mázsa hallal gazdagodott az evezőspálya állománya.

 

OVHB Minden gramm aranyat ér 64

OVHB Kukoricás (method)mánia 68

OVHB Csendes siker 72

OVHB Megmozgatott állóvíz 74

OVHB Woolly bugger zseníliafejjel 78

OVHB Szeszélyes pisztrángok 80

OVHB 2020. évi versenynaptár 82

Pecatúra Horgászunk és védünk 83

Monos Tibor Domik a növények között 84

Kovács Zsigmond A hónap legye 87

Telinger Katalin A legerősebb kapocs 88

Varga Vilmos A szegény ember tarponja 90

 

Dovit Team Amikor minden összeáll 92

Szeretek a Mária-csatornán, vagy ahogyan a helyiek hívják az „Árkon” horgászni, de a vírushelyzet miatt az élet úgy hozta, hogy idén az általam leginkább várt feeder kupának a szívemhez közelebb álló Deseda adott otthont.

 

Kovács Márk Part alól 94

KIRAKATNÉZŐ 98

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 100

REKORDFOGÁSOK 102

Farkas Csaba Festékhiányos harcsa a Tiszából 104

APRÓHIRDETÉSEK 105

KERESZTREJTVÉNY 106

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!