h
0
A MAHOR júliusi lapszámából
2019. Jún. 26.

Megjelent a Magyar Horgász júliusi száma. Ízelítő a tartalomból.

Egyéb szerző

Szövetségi hírek HUNOP pályázat nyertesei 6

Szövetségi hírek HEFFA-III/6/2019. pályázati kiírás 7

Szövetségi hírek Gyermeknapon versenyeztek Győrben 8

Szövetségi hírek Bács-Kiskun és Baranya megye hírei 9

Szövetségi élet Haldömping a szélviharban 10

Energo Team Bordák közti találat 12

A két módszer, a methodkosár és a hagyományos bordás etetőkosár vetélkedésének lehetünk tanúi ebben az írásban. Nem titok ezúttal azon a vízen, ahová az írás kalauzol a bordás győzött. Persze a meccs közvetítése alkalmat ad jónéhány praktika megosztására is az Energofish teszthorgásza számára, ami az etetőanyag előkészítését, és a csalizást illeti.

 

Kovács Ákos Rejtett kincsek 18

 

Sztahovits Péter Frekvencia és amplitúdó 20

Aki valaha is tanult fizikát és ráadásul pergetőhorgász érdemes felidéznie amit a rezgésekről tanult. Sztahovics Péter műcsalis megfigyelései alapján tippeket ad a választáshoz aszerint, hogy a veretés vagy a tánc, pontosabban a frekvencia, vagy az amplitúdó a fontosabb.

Walter Tamás Újra a világ tetején 24

Újabb világbajnoki érem, az idén már a második került Walter Tamás gyűjteményébe, és mindkettőt feederbottal fogta! A portugáliai feeder-klub világbajnokságon a bivalyerős Walterland csapat szinte leiskolázta a mezőnyt. Kevesen tudnak úgy snecizni feederbottal, mint ezek a fiúk.  A siker hátterében régebbi tapasztalat, tudatos edzésmunka, kiváló taktika, és profi horgásztudás áll, és persze új , amikkel szinte minden feladat megoldható.

 

Szarvas Zoltán Dunai zsákbamacska 30

Jéger Szabolcs Pálfordulás 34

Tóth Nándor Pünkösdi csoda 35

Dovit Team Helyben tartás 36

Hogyan tartsuk egyhelyben, jelen esetben az etetésünkön a halakat? A pontos horgászat mellett ehhez jónéhány keverési praktika is szükséges.  A DOVIT teszthorgásza Pechnyó Gergely szerint sokan csak az aromára, az ízre figyelnek, pedig az etetőanyagok állaga is igen fontos. Törjünk bátran, azaz törjük át szitán az etetőanyagot a siker érdekében.

 

Farkas Csaba A pisztrángsügér-kérdéskör 38

Erdei Attila Finom method Nagybajomban 40

Pecatúra A Ráckevei-duna-ágért és a horgászokért… 43

Kovács Zsigmond Műlegyezés csónakból 44

Retropeca Megsárgult örökzöldek 47

Végh Tamás Feeder-kérdések 48

Farkas Csaba Hullámzásban, szélcsendben 53

F&H Tévéműsor 54

OVHB Hasznos tapasztalatokkal gazdagabban 56

OVHB A fiatalok és az örökifjú sikere 59

OVHB Versenyfutás a pontokért 62

OVHB Pisztráng, küsz, domolykó 64

OVHB Látóképi képek 66

Széll Tamás, Szabó Zoltán Hegyi vízi ösvényeken 68

Carp Zoom Team Felszíni csukák 70

Tudják-e hogy kell békát idomítani? Hogy lehet a legétvágygerjesztőbben felkínálni a csukáknak? Természetesen a műcsali békaimitációról szól a cikk. A Duna-Delta növény borította csuka-paradicsomában is nagyon sok türelem szükséges egy két krokodilpofájú megfogásához. Nem baj ha a bújtatott horgos gumicsalit sem hagyjuk itthon ha egy tökleveles hínaras csuka-túrára készülünk.

 

Danicsek Fanni, Pintér László Pontyok az esőben 74

KIRAKATNÉZŐ 1. 77

Haraszkó Csaba Akadók között 78

 

Timár Mix A vörös bűvöletében 80

A piros színű etetőanyagokat soha nem hagyják otthon a Timármixes fiúk. Sokszor segített már ez a színvilág és a hozzá kötődő édes, gyümölcsös, vagy éppen halas beltartalom amikor igen finnyásan táplalkoztak a halak. Hogy a kontrasztos, tehát az etetőanyagétól eltérő színű, vagy éppen azzal harmonizáló csalikat érdemes e tűzni, azt mindig az adott körülmények döntik el. A fontos, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő forma, szín és ízválszték.

 

Monos Tibor Változatos helyeken 84

KIRAKATNÉZŐ 2. 87

Gyulai Ferenc Szelektíven 88

Azért kevesen vannak akik elmondhatják magukról, hogy egy jócskán törpés vizen azt fognak amit szeretnének, és azt a halat kerülik amit nem amit szeretnének a horog végére. Gyulai Ferenc közéjük tartozik. Ezúttal törpeharcsák és keszegek között válogat kedvére és be is mutatja hogyan választhatók szét a kéretlen zabálógépek a fehérhalaktól.

Nagy Csaba Lebegő csalikkal 92

Bokor Károly Csukakaland 94

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 98

REKORDFOGÁSOK 102

APRÓHIRDETÉSEK 104

KONYHA 105

KERESZTREJTVÉNY 106

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!