h
0
FŐHESZ-GARBOLINO FEEDER KUPA
2018. Okt. 18.

2018. október 14-én került megrendezésre a FŐHESZ-GARBOLINO FEEDER KUPA, a fővárosi Duna óbudai mellékágában. Az idei évben sorra kiváló fogásokról érkeztek hírek, ám a versenyt megelőző hetekben a Dunát folyamatosan apadó vízállás jellemezte.

Carp Zoom tesztcsapat

A verseny előtti héten ennek negatív hatását már érezni lehetett. A fogható halak mennyisége folyamatosan csökkent és egyre rapszodikusabbá vált a pálya. A szombati edzésen versenytársainkkal összeállva 5-en vallattuk a pályát (Kocsis László, Ladányi Béla, Schmidt Attila, Szabó Tamás és Végh Tamás + Baráti József háttér), de a versenyidő alatt érdemi fogást csak Kocsis László tudott elérni.

Másnap kevés információval és szerencsés sorsolásban bízva vártuk a megnyitót. Ez egyedül Végh Tamásnak sikerült jól, aki a pálya legalsó szélső helyét húzta, ami a valamelyest mélyebb víznek köszönhetően is reménykeltő volt. Sajnos a többiek mind a pálya sekélyebb részére sorsoltak, így a jól összerakott peca mellett, a hely kedvező adottságaiban is bízniuk kellett, ráadásul a sekély és szokatlanul tiszta vízben inkább csak az első órában lehetett termetesebb halak megjelenésére számítani.

 

 

Végh Tamás élni tudott a ritkán adódó lehetőséggel és a körülményekhez képest kimagasló fogással nemcsak szektorát, de a verseny is megnyerte. Sajnos a többiek esetében beigazolódott a félelmünk, és a nagyobb halak keresését követően döntően apró gébek gyűjtögetésével telt a verseny második fele. Ebből Schmidt Attila jött ki a legjobban, aki alig egy óra alatt annyi apróságot gyűjtött össze, hogy azzal nyerte szektorát és összetettben a harmadik helyen végzett.

 

Mindettől függetlenül az Óbudai Dunaág, normál vízállás esetén, remek versenyhelyszín, így a jövő évben is szeretnénk visszatérni!

 

Köszönjük a támogatást a Fisch Kft-nek, a kiváló minőségű csalikat a Bait Factory-nak, továbbá az Aluflokk és az Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) támogatását. Mindezen túl elismerés illeti a FŐHESZ-t és a Garbolino-t, akik egy remekül megszervezett verseny élményével kényeztettek minket.

 

képek: Garbolino Hungary (https://www.facebook.com/GarbolinoHu/posts/498620527324544?hc_location=ufi)

Carp Zoom tesztcsapat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!