h
0
Király pontyok a fronton
2017. Szep. 12.

Ezúttal Mocsára látogattunk el a Király Ponty horgásztóra, abban a reményben, hogy sok szép halat fogunk majd a szákba terelni. A tervezett túra időpontjára egy markáns hidegfront volt várható, ezért úgy gondoltuk, hogy meg fogja majd hozni a nagytestű halak kapó kedvét.

Pisch Patrik

Ez a víz kicsit több mint 6 hektár, több mint 700 darab számon tartott hal él benne. Főként ponty és amur lakja a tavat, de megtalálható még benne a csuka, süllő és harcsa is. Túlnyomórészt a ponty állomány nagyobb, de amurból is sokat lehet fogni. Az eddigi feljegyzett adatok szerint a 20 kg feletti halak száma 40 darab felett van, pontyból a tórekord 26.1 kg, amurból pedig 28.4 kg volt. Első hangzásra nem egy nagy vízfelületről van szó, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy mégsem olyan könnyű horogra csalni itt a halakat. A tó régen sóderbányaként üzemelt, így elég kemény talaja van.


Nagyon egészséges halakkal találkozhatnak itt a horgászok

 

A halak döntő részét ilyen szép tőpontyok teszik ki

 

A tavon szigorúan ügyelnek a halakkal való bánásmódra

 

A halak másik fele ilyen tükörpontyokból áll, belőlük elég nagy példányok is vannak

 

Egy átlagosnak mondható torpedó itt a tavon

 

Sok szép halat sikerült horogra csalni a két nap alatt, igaz a várva várt hidegfront nem hozta meg a nagytestű halak kapó kedvét. A régóta hallható históriát, hogy akváriumban könnyű nagyhalat fogni, ezt megint sikerült megcáfolni. E tóban hiába él sok nagytestű hal, mégsem olyan könnyű horogra csábítani őket. Nem a csodát kell várni ilyenkor, tenni kell azért, hogy nagytestű halat tudjunk a szákba terelni. Ha mind ez megtörtént, nagy sikerekben lehet részünk. Hasonló nagy és szép fogásokat kívánok mindenkinek!

Írta és fényképezte:
Pisch Patrik
Bartus István

Pisch Patrik

Pisch Patriknak hívnak és Komárom Esztergom megyében élek Oroszlányon. Olyan szerencsében lehet részem, hogy gyerekkorom óta a Bokodi Horgászegyesület tagja vagyok, ahol családom rendelkezik saját stéggel, amire rendszeresen kijárok a nagyobb testű pontyok becserkészése érdekében. A bojlis horgászattal 15éves koromban ismerkedtem meg, azóta próbálok szebbnél szebb pontyokat, illetve amúrokat horogra csalni. Eddigi egyéni rekordom pontyból 19.08 kg, amit Tórnyiszentmiklóson sikerült partra terelnem még 16évesen. Azon a napon döntöttem úgy hogy a bojlis horgászat lesz a szenvedélyem. Lehetőség nyílt arra hogy még közelebb kerüljek a hobbimhoz a munkám által így kerültem a Fisch.kft központjába. Nagy örömmel fogadtam hogy januártól részese lehetek a tesztcsapatnak. Leggyakrabban használt végszerelékem a helikopter néven ismert, mert itt bokodon nagy távolságra kell horgászni. Horgászataim során ebből a 135 hektáros vízből több 10 kg feletti példányt is sikerült már szerencsésen matracra fektetni, többjük még horgot sem látott. A Carp Zoom termékkel 3éve ismerkedtem meg, aminek több nagytestű halamat is köszönhetem. Kívánok mindenkinek hasonló eredményekben gazdag horgászatot a Carp Zoom termékeivel.

És ne feledjétek jelmondatunkat Carp Zoom fogásra született.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

A cikkben szereplő termékek