h
0
Nice lake and good carps - ezt a versenyt évekig emlegetni fogják!
2017. Szep. 05.

Ez akkor is bizonyos, ha mindjárt itt a világbajnokság.
Pontybőség, hidegfront és minden eddiginél több nemzet fiai.
Ez volt idén a Deseda Open.

Egyéb szerző

A magyar nevezőkkel együtt 17 nemzet 53 csapata érkezett meg az idei Deseda Open megnyitójára. Többen már a nemzetközi erőpróbát megelőző hetekben Kaposvárra utaztak, hogy ismerkedjenek a tóval, tesztelgessenek és próbálgassák a különféle fortélyokat.

 

Bár, kevés olyan horgásztársunk akad, aki ne tudná, hogy szeptember utolsó előtti hetében nálunk lesz az idei pontyfogó világbajnokság, a külföldi csapatok felfokozott érdeklődése sokakat joggal lepett meg.

 

"Nice lake, good and strong carps ..." - Gyönyörű tó, jó és erős pontyokkal. Nagyjából így sommázták a Desedáról első, második, sőt harmadik benyomásukat is a tóparton sátrat verő külhoni sporthorgászok. Ezt a véleményüket a verseny vasárnapi lefújását követően is fenntartották, függetlenül attól, ki-hányadik helyen végzett.

 

Részletes eredményekért kattints ide!

 

És valóban: a záporokkal érkező frontbetörés úgy meghozta a halak étvágyát, hogy a 72 óra alatt mérlegelőink végül 532 esetben kérték el a kontroll-lapokat. Ősszesen majdnem 2,5 tonnányi fogást könyvelhettünk el, a legnagyobb hal ezúttal egy francia duó horgára akadt, egy bő 17 kilós amur "személyében". (Betlizni, mindössze három brigád betlizett)

 

A borok és sajtok országából érkező különítmények amúgy is kitettek magukért: mindhárom csapatuk az első tízben végzett, a C14-en horgászó Hennequin Tony és Perpillou Rem pedig meg sem állt a dobogó legfelső fokáig. Ők 158.840 grammot szákoltak összesen.

 

S, ha már dobogó, a második helyre egy román csapat, laudiu Lukacs és Nicu Dinescu ért oda, míg a bronzérmet a horvát Dalibor Banaj és Hrvoje Jakopčević szerezte meg.

 

A magyar indulók közül a legjobban régi ismerősünk a Walterland - Maros Mix Team teljesített. Roskó Péter és Gazdag Zoltán a kevesebb, de nagyobb halakat adó B szektorban értek el második helyet, ami végül összesítésben az ötödik helyre volt elég.

 

A maraton ideje, kiváltképp a mérlegelések alatt és a lefújást követően is volt szerencsénk szót váltani az indulókkal, így aztán bízvást állíthatjuk, hogy eddigi tapasztalataik hízelgőek, az őszi VB-t pedig kifejezetten felfokozott izgalommal várják a világelsőségre áhítozó pontyhorgászok. Többen még a következő hetekben is tiszteletüket teszik nálunk, mások jegyzeteiket és helyszíni élményeiket összevetve igyekeznek kitalálni, mi lehet a nyerő szeptember utolsó előtti hetében ...

 

Forrás: http://www.deseda.hu/hirek/rendezvenyek/2017-09-05/nice-lake-and-good-carps-ezt-a-versenyt-evekig-emlegetni-fogjak

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!