h
0
Parti "water food"
2019. Okt. 07.

Kétség nem fér hozzá, hogy a nyári tikkasztó hőségben szívesen tartózkodunk a vízparton, bár ez inkább strand, mint a horgászszezon. Felmelegedtek vizeink, a halak a mélyebb, hűvösebb részeket keresik, mi pedig az árnyékba menekülünk. Táplálékot –legyen, hal vagy horgász- ugyanúgy veszünk magunkhoz, bár lehet ilyenkor mindkét fél kicsit válogatósabb a megszokottnál.

Carp Zoom tesztcsapat

A vízben ekkorra rengeteg természetes táplálék halmozódhat fel. Ivadékok, kagylók, csigák mindenféle vízbe pottyant bogarak, növények színesítik a víz alatti világ étlapját. Mi pedig horgászok azt szeretnénk, hogy erre a víz alatti étlapra felkerüljön a saját ”főztünk” is. Így a vizek ezen időszakban nagyobb nyomás alá kerülnek, ez nem újdonság talán senki számára. A horgászok száma is évről-évre lassan emelkedik, a halak is egyre rafináltabbak. Bár egyszerű lényeknek tűnnek, megfogásukhoz a rutinon kívül minőségi etetőanyagra is szükségünk lesz. Na meg persze egy kis szerencsére is.

 


Ha ilyen egyszerű lenne őket kifogni, nem ajánlanánk a következő termékeket

 


Egy ilyen szettel bátran neki vághatunk a „meleg vizes” szezonnak.

 

Minden jel arra mutat, hogy az eredményességhez nem elég néhány szem csemegekukorica, bár néha az is nagyon tud működni. Az intenzíven horgászott vizeken már valószínűleg minden ponty találkozott bojlival és a visszaigazolások alapján előszeretettel fogyasztják, bármilyen formátumban legyen felkínálva. Összetételüknek köszönhetően megfelelő energiához jutnak. A jól elkészített bojli a halak számára könnyen emészthető, megfelelő mennyiségű fehérjéhez, szénhidráthoz és vitaminokhoz jutnak elfogyasztásuk során. A horgászok szemszögéből nézve viszont nem egy olcsó „mulatság”, de ha már az ember rászánja az időt és energiát, szeretne eredményes lenni, szép emlékekkel távozni a vízpartról. Nem feltétlenül a legdrágább és legcsicsásabb zacskóba csomagolt csali a legjobb, a halakat nem érdekli. Viszont olyan, amit ízben, tartalomban megfelelőnek találnak, szívesen fogyasztanak. A ponty és nagypontyra horgászók körében népszerűnek számító bojlival szinte bármilyen vízen eredményesek lehetünk. Pénztárca kímélő megoldásnak ajánlanánk néhány olyan horog bojlit, etető bojlit, illetve egyéb étvágyfokozó, figyelemfelkeltő terméket, amelyet mi is előszeretettel használunk a vízparton. A legnehezebb feladat talán, hogy a mindenféle fajta, méretű és ízű bojli közül az adott horgászathoz megtaláljuk a megfelelőt. Így mindig nagy a dilemma és rengeteg a kérdés.

 


Az élénk szín, a horog körül elterülő aroma és a felkínálás módja nyerő kombinációvá változtatja a végszerelékünket.

 

Nem mindig az íz a domináns, van úgy, hogy csak valamilyen rikító színű csalival tudunk halat fogni. Ezért érdemes próbálkozni, a környezetből kitűnő színekkel. Ahhoz, hogy érdekes legyen számukra az ott talált táplálék rengeteg eszköz, vagy inkább csali áll a rendelkezésünkre, hogy felkeltsük az érdeklődésüket.. pl. a CarpZoom Suprb Pop Up- ja, amely a vízbe érést követően intenzív aroma és szín felhőt képez maga körül. Illetve a Fluo Pop Ups Colour mix, ami natúr ízben, vegyes színekben kapható.

 


A szín, aroma és a felkínálás módja meghozhatja gyümölcsét. A paszta ólomra gyúrva látható kombináció: Turbo Boile Paste NBC vajsav ízben, vegyes méretű halibut pelletek és 1 db 10 mm-es Fluo Pop up rikító piros színben.

 

Az íz a halak egyik érzékszervére van csak hatással, a kíváncsiságukat az élénk színekkel is fel kelthetjük. De nem feltétlenül kell ragaszkodnunk a színekhez, egy jó helyen elhelyezet végszerelék és némi alap etetés is meghozhatja gyümölcsét. Viszont ha nincsenek étvágyuknál a halak érdemes csak kis mennyiségben a horog köré összpontosítani az „előételünket”.

 


Egy kis pva hálóba darált bojlit töltünk és mehet a kiszemelt helyre, az apróbb szemcsék hamarabb ontják magukból az aromákat, az etetésre érkező kisebb halak felkavarják ezt a kis kupacot, ami a pva oldódása után marad, így az íz anyagok nagyobb távolságra is eljutnak.

 


A horogcsalinkat Amino Dip be márthatjuk, így növelve csalogató hatását.

 


A pva csomagunkat kisméretű pellettel is megtölthetjük így a pelletből kioldódó olaj a vízoszlop magasabb rétegeiből is oda vonzza a halakat.

 

Ha mindezek ellenére ez mégis kevés lenne, vonzóbbá tehetjük csalinkat az érdeklődők számára a CarpZoom Turbo Boilie Paste ideális megoldás lehet, 6 különböző ízben és színben érhető el. A horog csalinkat vastagon becsomagoljuk be vele, vagy gyúrhatjuk paszta ólomra is. A leváló szemcsék és kioldódó ízek hamar a horog közelébe csalják a halakat.

 


Az eredmény azt hiszem, magáért beszél…

 


Ki ne szeretne egy ilyen szép pontyot a kezében tartani.

 

 

Azért ne felejtsük el, hogy minimális alapozó etetésre szükségünk lesz, főleg ha csak rövid időt töltünk a vízparton, mert a halakat oda kell a horoghoz csalni. Ha már rátalálták, akkor a horog csalinak kell a „legjobb falatnak” tűnnie, hogy szákba terelhessük halunkat és kiderüljön ki lakmározott a zsinór túloldalán.

 


A kevesebb, néha több

 

A carp zoom kínálatában megtalálhatóak mind az etető, mind a csalizó bojlik, szinte minden féle kiszerelésben, ízben, méretben, színben.

- Maxxx boilies: etető és csalizó bojli, visszazárható aroma megőrző csomagolásban

- Act-X boilies: etető és csalizó bojli visszazárható aroma megőrző csomagolásban

- Weekend boilies: etető bojli

- Start Feeding boilie: nagy kiszerelésű etető bojli, vegyes ízben

 

Azt hogy mikor, hol és hogyan alkalmazzuk őket, az csak a fantáziánkon múlik…

 

Carp Zoom Team

Carp Zoom tesztcsapat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!