h
0
VÉGRE ÖSSZEJÖTT!!!
2019. Aug. 26.

A hét végén sikerült dédelgetett álmunkat valóra váltanunk, sikerült megnyertük a IV. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságot, amely Kunhegyesen a Nagykunsági öntöző főcsatornán zajlott! Azért is nagy öröm ez számunkra, mert 2016-ban Szegeden bronzérmet szereztünk, 2017-ben a Nyugati-övcsatornán (Mária) csak egy hajszállal csúsztunk le az aranyéremről.

Carp Zoom tesztcsapat

Sajnos 2018-ban a Desedán még a dobogó közelébe sem jutottunk, ettől függetlenül bizakodva vártuk az idei döntőt, amihez óriási lendületet adott Végh Tamás tavalyi 4 fordulós szektorgyőzelme, amit ugyanezen a pályán az egyéni döntőben ért el. A versenyre történő felkészülés voltaképpen tavasz óta zajlott, mind elméletben mind pedig a gyakorlatban. Sokat beszélgettünk Végh Tomival és csapatunk újdonsült tagjával, Schmidt Attilával a lehetőségekről és a taktikáról, bíztunk benne, hogy ami tavaly jól működött, abban az idei évben sem lesz hiba, hiszen a csatorna halfaunája lényegében nem változott. Persze az időjárás és a frontok még így is keresztül tudják húzni a számításokat, szerencsére idén ez nem fordult elő.

 


A csatorna partja remekül elő volt készítve a versenyre. Gratulálunk a szervezőknek és a Halőri Szolgálatnak a zökkenőmentes lebonyolításért és a precíz mérlegelésért.

 

Edzésnapokon már bebizonyosodott, hogy a halak összetétele a tavalyihoz képest jellemzően nem változott. Túlnyomó többségben törpeharcsával, kisebb számban dévér-, és karikakeszeggel lehetett számolni, de azért beugorhattak szebbnél szebb bodorkák, ritkább esetekben vörösszárnyú keszegek is. Kárász, jászkeszeg, süllő vagy ponty a szerencsésebbeknél bónuszhalként jelentkezett. Kapitányunk Baráti Józsi az alábbi összeállításban nevezte csapatunkat a versenyre: Schmidt Attila, Kocsis László, Szabó Tamás, Végh Tamás, Tóth Henrik, Bakos Bálint (tartalék), Ladányi Béla (edző).

Schmidt Attila Kocsis Laci

 

Szabó Tomi Végh Tomi

 

Tóth Henrik Baráti József (Kapitány)

 


Ladányi Béla (edző), Bakos Bálint (tartalék).

 

Molnár László (háttér) Pataki Zoli Ladik

 

Segítőink Simon Norbert, Pataki Zoli és Molnár Laci voltak, akik mindamellett, hogy a versenyen kiváló háttérmunkát végeztek, a versenynapok közötti felkészülésünkben is iszonyatosan odatették magukat. Ez csalikezelésben, előkészületekben, logisztikai feladatokban nyilvánult meg, de egy jóleső rántotta elkészítésére is kaphatók voltak, amely nagyban segített mindenkit egy kimerítő nap előtti energiaigény pótlására. Kapitányunk Józsi nem ismerte a tréfát és a linkeskedést, személyre szabva mindenkinek meg volt a konkrét feladata, így mindennek meg volt a felelőse is. A napjainkat hajnal 05:00-kor indítottuk és 23:00-kor fejeztük be, mire mindennel végeztünk.

 

 


Az első forduló előtti közös fotó. Ekkor még nem sejtettük, hogy számunkra kedvezően alakul majd a verseny.

 

A döntőre 11 csapat adta be nevezését, így a pálya 11 fős szektorokra lett felosztva. A verseny alatt volt, ahol tisztán csak törpeharcsával 8,5 kg-ot is el lehetett érni, de a C és D szektorokra ez már nem volt jellemző, itt sokszor ezeknek a kis bestiáknak a megfogása is fejtörést okozott, ráadásul megjelentek a pályán az apró „babérlevél” keszegek, melyek még a törpéknél is kisebb átlagsúlyt produkáltak. Ettől függetlenül az első felvonás igazán remekül sikerült, hiszen a csapat 5 versenyzője mindösszesen 11 pontot (1-1-2-3-4) gyűjtött, ezzel 7 pontos előnnyel kezdhette a 2. fordulót a MarosMix-WalterLand csapat előtt. Ez nem akkora előny, hogy ne lehessen könnyen elbukni, így törekedtünk arra, hogy második napon se legyen „elszállónk”. Szerencsére összejött, 12 pontot gyűjtve (1-1-3-3-4) a második fordulóban tovább tudtuk növelni előnyünket. 23 megszerzett ponttal tovább vezettünk, viszont okulva hibáinkból nem voltunk teljesen nyugodtak, hiszen tudtuk, hogy a legnehezebb feladat a célegyenesben vár majd ránk, ami így is lett. A harmadik fordulóban kicsit akadozott a peca ami, pályaszintre igaz volt, így az izgalom a végső mérlegelésig kitartott. Utolsó mérlegeléskor szektoreredményeink 1-2-2-4-5 így 14 megszerzett ponttal a 3. napot is megnyertük, ami egyúttal a Bajnoki címet eredményezte! Hihetetlenül boldogok voltunk! Egy szektorban összegyűlve, elérzékenyülve öleltük egymást! Nehéz volt elhinni, hogy a dobogó legfelső fokára állhatunk.

 


A végeredmény.

 

Az öröm pillanatai képekben:

  

Gratulálunk a MarosMix-WalterLand és a Haldorádó-TopMix csapatoknak a dobogós helyezésekért! Köszönjük támogatóinknak a lehetőséget, akik bizalmat szavaztak csapatunknak, többek között Pataki Csabának a Fisch Kft. tulajdonosának, a Molnársziget HE.-nek, Német Attilának az Aluflokk Kft tulajdonosának, valamint a Bait Factorynak a segítséget. Jövőre irány Bulgária (Plovdiv), ahol hazánkat képviselhetjük majd a Világbajnokságon, de ez már egy következő történet, ami előtt még rengeteg feladat vár ránk…

 

Hajrá Magyarország! Hajrá Carp Zoom Feeder Team!

Carp Zoom tesztcsapat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!