h
0
X. Feeder Zoom kupa
2021. Ápr. 23.

Versenybeszámoló

 

2021. március 27.-én szombaton került megrendezésre a Fisch Kft. (fisch.hu), és a Feeder Adventures (feda.hu) együttműködésével a jubileumi X. Feeder Zoom nemzetközi feeder kupa a Ráckevei Soroksári Duna (RSD) Csőhídi versenypályán.

Egyéb szerző

Különleges helyzet

A versenyt megelőzően megannyi engedély, hozzájárulás, területhasználati engedély megszerzése mellett fokozott figyelmet kellett szentelni a járványügyi előírásokra is. A MOHOSZ egyértelmű eljárásrendi tájékoztatót adott ezekre a versenyhelyzetekre is. Az irányelveket betartva és betartatva minden versenyzővel sikerült megrendezni a rangos évnyitó versenyt.

 

A helyszín

Az elmúlt évben éppen a pandémia miatt kellett kihagyni a jubileumi verseny megrendezését, de azt megelőző 9 évben a fehérvárcsurgói tározó adott otthont a versenynek. A 2020-as tározó rekonstrukciós munkálatok ellenőrzése miatt, 2021 év elejétől a tározó szintjét megemelték, ezért ott idén márciusában nem lehetett versenyt rendezni.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (rdhsz.hu) minden év elején horgászható állapotba hozza a Csőhídi versenypályát, felkészítve a verseny szezonra. Ez éppen jól jött, amikor új versenypályát kellett keresni a versenynek.

A RSD, vagy ahogyan sokan hívják a “kisduna”, változatos halfaunával rendelkezik. Partjait sok horgász járja nap mint nap. A csepeli szakaszon lévő versenypályán régebben több országos bajnokságot rendeztek. Különlegessége, hogy váltakozó sebességű áramlás mellett kell megfogni a halat, elsősorban keszegféléket.

 

A horgászat

A feeder horgászat aranykorát éli, igaz ez a feeder versenyekre is. A versenyt hosszúelőkés feeder országos szabályzat szerint bonyolították a szervezők. A járványhelyzet miatt, egy különleges eljárási rend mellett, a pálya elején a sorompónál mindenkinek egy ember kisorsolta a rajthelyét, itt mindenki megkapta az ajándék Carp Zoom-os maszkot is. Ezért itt a kocsiból ki sem kellett szállnia a versenyzőnek, hanem egyből mehetett a rajthelyére. A felkészülési idő így nem volt szűk keretek közé szorítva, lazábbra lett engedve. A pálya használatának felétele, hogy a kipakolást követően a kocsival ki kell állni a sorompón kívüli parkolásra kijelölt részre, ezért itt is időt kellett hagyni a visszasétálásra.

A verseny megkezdése előtt a szervezők ellenőrizték a limiteket, majd megkezdődhetett a verseny. A jó idő rengeteg látogatót csalt ki a kerület zsúfoltabb részeiből, így sok futó, sétáló ember nézte meg a 45 horgász versenyét. Ahogy az a nagy könyvben meg volt írva, a kezdő duda a szelet is meghozta, ezzel nehezítve a versenyhorgászok dolgát.

A versenyen nehezen indult a halfogás, talán a megelőző napi hidegfront miatt, vagy mert régen horgászott ennyi versenyző egyszerre a pályán. Az ügyesebb horgászok türelmesen várva, lassabb ütemben fogták a nagyobb méretű dévérkeszeget. A hideg víz miatt a karikakeszeg még nem jelent meg a pályán, pedig ez a hal is remek versenyhal. Előre senki sem tudhatta, melyik taktika lesz a nyerő.

 

A végeredmény

A versenypályát 3 részre, azaz szektorra osztva történt az értékelés, hogy egyenletesebb végeredmény szülessen. A 45 horgász összesen, valamivel több mint 101 kg halat fogott, 2,2 kg-os átlaggal. Ennek java részét dévérkeszeg, bodorka és szilvaorrú keszeg tette ki.

 

 

A versenyen az első kilenc fő (szektoronként az első három), plusz külön a megjelent két női versenyző került díjazásra. A dobogó harmadik fokára Bakos Bálint (Carp Zoom – Molnársziget SHE Feeder Team) állhatott, második helyen Molnár Laci (More Team) végzett, míg a versenyt Kocsis Laci (Carp Zoom – Molnársziget SHE Feeder Team) nyerte valamivel több mint 11 kg keszeg fogással. Laci negyedszer nyerte meg a verseny, így már csak egyszer kell megnyernie, hogy a vándorkupa örökre az övé maradhasson.

 

 

 

A végeredmény külön táblázatban tekinthető meg.

 

 

A nyertesek a nagyméretű kupák mellé értékes Feeder Competition és Carp Zoom felszereléseket és etetőanyagot kaptak Pataki Csaba, a Fisch Kft. tulajdonosa jóvoltából. Külön köszönet a Feeder Adventures - Pop Attila versenyszervezőnek, aki az első perctől az utolsóig leszervezte és felügyelte a versenyt.

Egyéb szerző
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!