h
0
Vállalatirányítási rendszer bevezetése a Fisch Kereskedelmi Kft-nél.

 

Kedvezményezett neve: FISCH Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasága

Projekt címe: Vállalatirányítási rendszer bevezetése a Fisch Kereskedelmi Kft-nél.

Szerződött támogatás összege: 4 840 263 Ft

Konstrukció keretében igényelt kölcsön: 7 606 128 Ft

Támogatás mértéke: 35,0000 %

Projekt befejezési dátuma: 2020.09.09.

Projekt azonosító száma : GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01151

 

A projekt keretében VIR bevezetés valósul meg, melynek következtében az alábbi modulok kerülnek bevezetésre:
- Vállalati CRM, értékesítés
- Kontrolling és döntéstámogatás
- Beszerzési, logisztikai terület

 

Az új vállalatirányítási rendszer bevezetését főként az indokolja, hogy a vállalat éves forgalma elérte azt a szintet, amit az eddig általunk használt informatikai megoldásokkal már nem lehet hatékonyan kezelni. A különféle táblázatok, adatgyűjtemények nem alkalmasak az információk „összekapcsolására”, így sok információt, ami a hatékonyságot javíthatná nem tudtunk begyűjteni,összegezni,elemezni. Az eddig alkalmazott informatikai megoldások túlságosan sok emberi munkaidőt kötnek le, melyet hatékonyabban lehetne használni. A fejlesztésünk,célja, hogy az elmúlt évek fejlődését, a bekövetkezett üzleti és folyamatváltozásoknak megfelelő IT rendszerünk legyen, az egyes területek mögött olyan IT modullal, mely lehetővé teszi az adott terület adatainak korszerű és komplex feldolgozását,összesítését, azok lekérdezhetőségét, és ezáltal a vállalati tevékenységek egyszerűbbek, gyorsabbak és pontosabbak legyenek. Az új rendszer amellett, hogy megfelel a jelenlegi igényeinknek és háttértámogatást ad a vállalkozás működéséhez, úgy az üzemeltetés is járulékos előnyökkel jár számunkra. A rendszer teljesen a cégünk igényeire lesz szabva, rendszer és felhasználói szinten egyaránt. A fejlett automatizálásokkal a hibázások, elmaradások lehetőségét küszöböljük ki, valamint erőforrásokat szabadítunk fel a cégen belül, hatékonyabbá válik a munkavégzésünk. Mivel a rendszer továbbfejleszthető, bővíthető, így a jövőben a vállalkozásunk változásait lekövetve tudjuk bővíteni, alakítani, ami bíztató a hosszú távú fenntartás kapcsán.

 

A projekt keretében az alábbi hardver eszközök beszerzését tervezzük:
- Irodai I3 számítógépek
- Irodai I5 számítógép
- DATALOGIC Quickscan
- TP-LINK VPN ER-6020
- Fujitsu Siemens PY TX2540 DualXeon szerver

 

Hardverek között beszerzésre kerül 12 db modern irodai asztali számítógép,melyek az elavult öreg irodai gépeket váltják fel, mivel a bevezetendő szoftver hardver igénye magasabb mint a jelenlegi átlagos hardverparkban szereplő gépek teljesítménye. A megvásárolni tervezett rendszer kiszolgálásához a jelenlegi szerverünk már nem megfelelő teljesítményű, így szükségessé vált egy új szerver számítógép beszerzése. Erre a szükséges operációs rendszer és ügyfél callokat is beterveztük a projekt költségvetésébe. A 4 db vonalkódolvasó az üzletben és a raktárban, az értékesítési, kereskedelmi és raktár kezelési kapacitást lesz képes lényegesen felgyorsítani. A 4 db router szintén a telephelyen a régi, már elavult teljesítményű routereket váltja fel. A három bevezetésre kerülő modulhoz a szállító biztosítja a szükséges teljes bevezetést, telepítést valamint elvégzi a rendszer testreszabását. A felhasználók számára pedig oktatást tart a rendszerről, hogy azt, a mindennapokban hatékonyan és gördülékenyen tudják használni. Jelenleg nem használunk semmilyen integrált vállalatirányítási rendszert. A céges adatainkat excel táblázatokban vezetjük, valamint egy egyedi számlázó programot használunk. A beszerezni tervezett vállalatirányítási rendszer bevezetésével, az eddig használt excel táblázatokból és egyéb IT megoldásokból kerülnek majd „kimentésre” az adatok illetve az információkat beemeljük az új rendszerbe. A fejlesztés eredményeként, a vállalatirányítási rendszer váltja az eddigi IT alkalmazásokat,  és azok helyett lesz  beillesztve a meglevő infrastruktúránkba illetve hardver oldalon az asztali gépek egy része kerül cserére.

 

A fejlesztés 3 db funkcionális területet fog érinteni, ezek a következők:

 

Vállalati CRM, értékesítési modullal a vevőinkhez, szállítóinkhoz tartozó összes információt egy helyen tudunk tárolni valamint az adatok között keresni, szűréseket végezni. A rendelésekből újabb adatbevitel nélkül szállítólevelet és számlát készít a modul. Mennyiségi kedvezmények, egyedi árak, vásárlási értékhatárokhoz kötődő kedvezmények kezelése is lehetséges, valamint az ügyfelekkel történt egyeztetések, feladatok visszakereshetőek.

 

Kontrolling és döntéstámogatási modul a fő funkciója a vezetők, kontrollerek megfelelő és naprakész tájékoztatása. A modul számos vállalati adatforrásból tud információkhoz jutni és azokat megjeleníteni, iktatja a számlákat, lefedi a házi pénztár folyamatait. A Beszerzési, logisztikai terület modul: a beszerzéssel, logisztikával kapcsolatos adminisztrációs feladatokat könnyíti meg. A modulban tetszőleges készletgazdálkodási elvek beállíthatóak. Képes jelezni a várható készletek beérkezési időpontját, mennyiségét és foglaltságát. A leltározás ezzel a modullal szabályosan és gyorsan megvalósítható, tetszőleges időpontokban. Egyszeres adatbevitel mellett a teljes logisztikai lánc (Rendelés,Szállítás,Számlázás) végig követhető. Az OEM Windows Svr Std 2016 64Bit és OEM Windows Server CAL 2016 Hungarian szerver szoftverek a szerver működtetéséhez szükségesek. A projekt keretében beszerzésre kerül egy Fujitsu Siemens PY TX2540 DualXeon szerver, mely a beszerzendő VIR modulok helybeni telepítésére és futtatására szolgálnak, a hardver hátteret adják. Az asztali számítógépeket a munkatársak használják majd mivel a meglévő gépeink már nem felelnek meg a bevezetendő rendszer teljesítmény követelményeinek. A 4 db vonalkódolvasó az üzletben és a raktárban, az értékesítési, kereskedelmi és raktár kezelési kapacitást lesz képes lényegesen felgyorsítani. A 4 db router szintén a telephelyen a régi, már elavult teljesítményű routereket váltja fel. A hardverek beüzemelése keretében a szállító; szerver installálást, konfigurálást és hálózat konfigurálást végez. Mindezek szükségesek a modulok installálása előtt. A három bevezetésre kerülő modulhoz a szállító biztosítja a szükséges teljes bevezetést, telepítést. A felhasználók számára pedig oktatást tart a rendszerről.

 

 

 

31,5 kWp napelemes rendszer telepítése a Fisch Kft, Búzavirág utcai telephelyén

 

 

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02763
Kedvezményezett neve: FISCH Kft.
Projekt címe: 31,5 kWp napelemes rendszer telepítése a Fisch Kft, Búzavirág utcai telephelyén
Támogatás összege: 5 353 425 Ft
Támogatás mértéke: 55 %

 

Projekt leírása: 2800 Tatabánya, Búzavirág utca 8. hrsz 7863/5 címen, a cég telephelye található, ahol a kereskedelemhez kapcsolódó logisztikai tevékenységet végezzük, a 2300 négyzetméteres alapterületű ingatlanunkon. Telephelyünk valamennyi szükséges infrastrukturális adottsággal rendelkezik, az áramfogyasztásunk 34.900 kWh/12 hónap volt. Jelen fejlesztés célja, hogy a vállalkozásunk kihasználja azokat a már gazdaságilag is megtérülő, olyan műszaki technológiákat, amelyekkel javítható a cég működési hatékonysága és egyben csökkenthető a gazdasági tevékenység környezetterhelése is. Az ingatlan adottságai alapján alkalmas megújuló energiaforrások felhasználására. A napelemes rendszer telepítése, támogatja a felhasznált primer energiamennyiségünk csökkentését, illetve a rezsiköltségeink lefaragását, így közvetve segíti a versenyképességünket. A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre.

 

A telepíteni tervezett 31,5 kWp napelemes rendszer az alábbi tételekből áll;
- 70 db Longi LR4-72HPH 450M 144 cellás napelem
- 1 db Huawei SUN2000-20 KTL-MO 3 fázisú inverter.
- 1 db Huawei SUN2000-10 KTL-MO 3 fázisú inverter.
- tartószerkezet
- egyéb szerelési anyagok

 

A fejlesztés eredményeként az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése 26,07 (t/év), ami a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest 99,28 %/év csökkenés. Az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés 187,11 (GJ/év), ami a fejlesztés előtti állapothoz képest 59,57 (%/év) csökkenést jelent.

 

Projekt befejezése: 2021.08.18.

 

 

 

22,57 kWp napelemes rendszer telepítése a Fisch Kereskedelmi Kft, Kossuth utcai székhelyén

 

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02831
Kedvezményezett neve: FISCH Kft.
Projekt címe: „22,57 kWp napelemes rendszer telepítése a Fisch Kereskedelmi Kft, Kossuth utcai székhelyén”

Támogatás összege: 4 182 108 Ft

Támogatás mértéke: 55 %

 

Projekt leírása: 2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 55, hrsz: 5256, a cég székhelye található, ahol kiskereskedelmi mintaboltunk es központi irodánk található. Székhelyünk valamennyi szükséges infrastrukturális adottsággal rendelkezik, az áramfogyasztásunk 25 115 kWh/12 hónap volt. Jelen fejlesztés célja, hogy a vállalkozás kihasználja azokat a jelenleg már gazdaságilag is megtérülő, olyan műszaki technológiákat, amelyekkel javítható a cég működési hatékonysága és egyben csökkenthető a gazdasági tevékenység környezetterhelése is. A székhely adottságai alapján alkalmas megújuló energiaforrások felhasználására. A napelemes rendszer telepítése, támogatja a felhasznált primer energiamennyiségünk csökkentését, illetve a rezsiköltségeink lefaragását, így közvetve segíti a versenyképességünket.

 

A napelemes rendszer a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre. A telepíteni tervezett 22,57 kWp napelemes rendszer az alábbi tételekből áll;
- 61 db Longi LR4-60HP 370 Wp monokristályos napelem
- 1 db Huawei SUN2000-20KTL-MO 3 fázisú inverter.
- tartószerkezet
- egyéb szerelési anyagok

 

A fejlesztés eredményeként az üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése 18,68 (t/év), ami a fejlesztés előtti kibocsátáshoz képest 98,85 %/év csökkenés. Az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energia felhasználás csökkenés 134,07 (GJ/év), ami a fejlesztés előtti állapothoz képest 59,31 (%/év) csökkenést jelent.


Projekt befejezése: 2021.08.31