Ingyenes szállítás még: 0 Ft
Beváltható kupon / Ajándékutalvány: 0 Ft
Keresési javaslatok
Ajánlott kategóriák
Ajánlott termékek
Ajánlott kategóriák
Keresési javaslatok
Kategóriák
Akciók
Újdonságok
Afrikai tejszínben dippelve
Afrikai tejszínben dippelve
Dátum: 2024-04-09

...mert nem egy új csoda mártogatót találtunk fel, de ennek ellenére tartsatok velem és higgyétek el ez is ízleni fog.

Az ünnepek elteltek, a karácsonyi menüben szereplő halászlé vagy éppen rántott hal már csak emlék. Ne hagyjuk, hogy majd közel még egy évet kell várnunk a következő „halvacsoráig", készítsünk valami gyors és egyszerű ételt afrikai harcsából egy kis tejszínnel kiegészítve.

Nézzük is a hozzávalókat 2 fő részére:

  • 30 dkg afrikai harcsa
  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 5 dkg margarin
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • ételízesítő és fehérbors ízlés szerint

A halat, a gombát, a szalonnát feldaraboljuk, a hagymát pedig felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk a margarint és mikor már felolvadt beletesszük a szalonnát. Tejszínes ételeknél előszeretettel használok margarint olaj helyett, mert jobban harmonizál a tejszínes ízvilággal. Mikor a szalonnánk már kezd megpirulni, melléteszem a kockára vágott hagymát és közepes hőfokon dinsztelem tovább. Ételízesítővel ilyenkor szoktam meghinteni, de óvatosan mert a bacon szalonnánk is sós, nehogy túlsózzuk a vacsoránkat és oda az erőfeszítés. Kis idő elteltével a hagymánk már kellőképpen üveges lesz, jelezve azt számunkra, hogy ideje beletennünk a következő hozzávalót, a felaprított gombát. 

 

A kockára vágott afrikai harcsa filét akkor szoktam hozzátenni mikor a gomba már majdnem megpuhult. A halat addig forgatom, míg a hús szépen ki nem fehéredik. Ez követően nincs más dolgunk, mint drága halunkat megúsztatni egy kis főzőtejszín segítségével. Néhány perc alatt össze kell forralni és el is készült az ételünk.

 

Főt tésztával, gnocchival vagy akár burgonya krokettel egy gyors és finom „halvacsora" került az asztalunkra. Ja és a lényeg, egy pohár fehérbor az ételünk elfogyasztása mellé különösen ajánlott, akarom mondani kötelező. Amennyiben bárkiben kérdés merül fel a fenti recepttel kapcsolatban, annak remélem a lenti képes útmutató válaszul szolgál.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: Az ínyenceknek ajánlom, hogy egy deci fehérbort öntsenek a halra is még a tejszín előtt!

Írta: Ágói Zoltán

Fényképezte: Ágói-Török Dóra

0