Ingyenes szállítás még: 0 Ft
Beváltható kupon / Ajándékutalvány: 0 Ft
Keresési javaslatok
Ajánlott kategóriák
Ajánlott termékek
Ajánlott kategóriák
Keresési javaslatok
Kategóriák
Akciók
Újdonságok
Hogyan tároljuk a horgászfelszerelést télen?
Hogyan tároljuk a horgászfelszerelést télen?
Dátum: 2023-12-20

Horgászbotok és orsók biztonságban

A horgászbot a horgász egyik legfontosabb társa, így különös figyelmet érdemel. Első lépés, hogy alaposan tisztítsd meg a botot, különös tekintettel a gyűrűkre és a nyélre. A szennyeződések és a sómaradványok károsíthatják az anyagot, ezért fontos, hogy tiszta, száraz állapotban kerüljenek tárolásra. A horgászfelszerelés ideális tárolási helye száraz, hűvös és jól szellőző. Kerüld a pincét vagy a garázst, ha ott magas a páratartalom. A botokat lehetőleg vízszintesen, vagy különleges tartókban állítsd el, hogy megakadályozd az esetleges meghajlást vagy deformálódást.

Az orsók esetében is alapvető a tisztítás és szárazon tartás. Távolítsd el a zsinórt, és finoman tisztítsd meg az orsó testét, figyelj a fogaskerekekre és a fékrendszerre is. Ha szükséges, alkalmazz kis mennyiségű kenőanyagot, hogy a mozgó alkatrészek gördülékenyek maradjanak.

Csalik és egyéb kiegészítők

A csalikat és egyéb kiegészítőket is érdemes alaposan átvizsgálni. Száraz, jól szellőző helyen tárold őket, hogy elkerüld a penészedést vagy a rozsdásodást. A műcsalikat külön dobozokban, rendezetten érdemes tartani, hogy könnyen megtaláld őket, amikor újra eljön a horgászszezon.

Ügyelj a részletekre!

A szezon vége felülvizsgálatra is jó alkalom. Ellenőrizd a zsinórok és horgok állapotát, és szükség esetén cseréld ki őket. Ez jó alkalom arra is, hogy újragondold a tárolórendszert, esetleg beszerezz új tárolókat vagy dobozokat, amik még praktikusabbá teszik a következő szezon kezdetét.

 

Végül, de nem utolsósorban, használd ezt az időt arra, hogy új technikákat tanulj, horgászvideókat nézz, vagy éppen a következő szezonra tervezd meg az új horgászhelyeket. A téli időszak tökéletes arra, hogy feltöltődj és új ötletekkel vágj neki a következő horgászévadnak.

A horgászfelszerelés gondos tárolása nemcsak a felszerelés élettartamát hosszabbítja meg, hanem garantálja, hogy a következő szezonban minden tökéletesen működjön. Szánj időt és figyelmet eszközeidre még a hideg hónapokban is, hogy a tavaszi napsugarak első simogatásával készen állj a vízparti kalandokra. Boldog tárolást és felkészülést kíván a Fisch.hu!

0