Ingyenes szállítás még: 0 Ft
Beváltható kupon / Ajándékutalvány: 0 Ft
Keresési javaslatok
Ajánlott kategóriák
Ajánlott termékek
Ajánlott kategóriák
Keresési javaslatok
Kategóriák
Akciók
Újdonságok
Turbózd fel a csalikat extra aromákkal!
Turbózd fel a csalikat extra aromákkal!
Dátum: 2023-12-08

Hidegvizes horgászat

Amikor a hőmérő higanyszála mélyen merül, a halak aktivitása csökken. Hideg időben az íz- és szagérzékelés intenzitása csökken, így a halaknak erősebb ingerekre van szükségük. Ebben az időben még inkább kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a csalit minél vonzóbbá tegyük. És itt lépnek képbe az aromák! Nem csak a halak étvágyát serkentik, hanem a víz alatti világban terjedő illataik is vonzzák őket. Ekkor érdemes felturbóznod a csalidat folyékony aromákkal, dippekkel! Pár fújás, vagy pár csepp és máris egy sokkal hatékonyabb, erősebb csalit kapsz.

Hogy használd az aromákat?

Ne gondolj az aromákra csak egyszerű adalékként. Tekints rájuk, mint egy plusz eszközre a horgászdobozodban. Néhány csepp az etetőanyagba, a pelletekbe vagy a bojlikra, és máris elindultál a siker útján. Fontos, hogy az aromát mindig közvetlenül a horgászat előtt adjuk hozzá, hogy friss és intenzív maradjon. Keverd össze a csalit hidegvízhez specifikus aromákkal, kísérletezz, és találd meg azt a tökéletes egyensúlyt, amely a legjobban működik az adott horgásztavon vagy folyószakaszon.

Melyik aromát válaszd?

Az a jó az aromákkal, hogy rengeteg különböző ízben és illatban kaphatóak. Érdemes többféle aromával is kísérletezni, és figyelni, melyik melyik halra a leghatásosabb. De egy dolog biztos: a fisch.hu horgász webáruházban található kiváló minőségű aromák között biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

 

A hidegvizes horgászat nem csak a kitartásról és a szenvedélyről szól, hanem arról is, hogy felfedezzük és kihasználjuk a természet által kínált lehetőségeket. A csali hidegvízhez való alkalmazása mindig kihívást jelent, de a siker élménye, amikor egy óriási halat emelsz ki a hűvös vízből, minden fáradozást megér. Ne hagyd, hogy a hideg elvegye a kedvedet, használd a tudásod, az aromákat és a hidegvizes csali technikáit, hogy a következő horgászatod felejthetetlen legyen!

0