Új webshopunkra való költözés miatt, a már regisztrált felhasználóknak elfelejtett jelszót kell kérni, hogy be tudjanak lépni!

Vissza
Tepsis bajszos

Tepsis bajszos

Bár már nincs "halászlé szezon", azért a halfogyasztási normát lehet tartani, ehhez egy kis segítség a következő recept.

Carp Zoom 2025.02.20 08:26

Ponty sütőben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 konyhakész ponty
  • 500gr burgonya
  • 1 csomó újhagyma/póréhagyma is lehet
  • Fél tk. édesnemes őrölt pirospaprika
  • 150gr tejföl
  • 20gr vaj
  • Zsíradék a formához 

Az elkészítés:

  • A pontyot filézzük ki és daraboljuk fel. Ezután dörzsöljük be sóval.
  • A burgonyát mossuk meg, hámozzuk meg, és vágjuk vés vágjuk vékony karikákra. Az újhagymát/póréhagymát szintén vágjuk karikákra.
  • A sütőt melegítsük elő 220˙C-ra.
  • Egy hússütő edényt kenjünk ki vajjal.
  • Az újhagyma/póréhagyma felét rakjuk az edénybe, helyezzük rá a burgonyakarikákat, és sózzuk meg, szórjunk rá egy kis őrölt pirospaprikát. Fektessük rá a haldarabokat és öntsük rá a tejfölt.
  • A maradék újhagymát/póréhagymát és pirospaprikát osszuk el rajta és borítsuk be vajdarabkákkal.

Az egészet süssük az előmelegített sütőben nagyjából 60 percig és tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Belépés/ Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
KATEGÓRIÁK
Még ez is érdekelhet