Blog
A Hook Link speciális előkezsinórt, kifejezetten a lágy előkéket kedvelő horgászok számára fejlesztették ki. Különleges tulajdonságát képezi, hogy 100% kör keresztmetszetű így kiváló süllyedő képességéhez magas szakító érték is párosul.
Az elmúlt években a Carp Zoom termékek óriási sikere tovább folytatódik, hiszen az eszközök és csalik minősége egyre kiválóbb, valamint a választék is folyamatosan bővül.
A kollekció része egy összkomfortos, extra kényelmes horgász ágy, melynek fejlesztésében számos rendkívül tapasztalt szakértő segítette a munkát, akik minden tudásukat felhasználták, hogy tökéleteset alkossanak. A kiváló minőségű alapanyagokból készült ágyat célirányosan magyar horgászoknak, magyar vizekre, magyar igényeknek és az itthoni elvárásoknak tervezték!
A horgászok sokszor fordulnak hozzánk különböző kérdésekkel, amelyek a Carp Zoom termékek - csalik, etetőanyagok - felhasználására, összetételére, tulajdonságaira vonatkoznak. Mivel a kérdések egy része igencsak hasonló, most ebben a formában próbálunk válaszolni a leggyakoribbakra.
Ha előrelátó horgászok vagyunk és szeretünk az előttünk álló szezonra idejében felkészülni, felszerelésünk már megújulva várja az első bevetéseket. Sokszor azonban elfeledkezünk az egyik legfontosabb alkotóelem, a főzsinór ellenőrzéséről és cseréjéről.
Rengeteg időt és munkát spórolhatunk meg, ha beszerzünk magunknak különböző lyukbőségű rostákat.
Ó halak istene! Bocsájtsd meg nekünk, földi halandóknak, embereknek a halak társadalma ellen elkövetett bűneinket. Töredelmesen kell bevallanunk azt hogy bűneink elkövetésének több oka van.
Régóta vártam ezt a napot. Sokat horgászom, de vannak olyan napok, amiket "piros betűs horgászünnepként" kezelek. Azok a napok, amikor a barátaimmal hosszabb időt töltök a vízparton, azokkal, akikkel egyébként is szívesen együtt vagyok. Fontosak ezek a találkozások, a közös horgászélmények, hiszen a kapcsolatunkat csak szilárdítja, a tapasztalatainkat pedig gyarapítja. Így érkeztünk meg barátok oda, ahol a természet még kicsit érintetlen, olyan arcát is mutatja, ami a XXI. században már csak könyvekből ismert, fotókon láthatók. Horgásznak mindig szenet gyönyörködtető, szívet dobogtató látvány az ilyen víz és a környezete, főleg, ha a civilizáció által "épített és hasznosított" része is gondozott és rendben van tartva.
Ezeket a képsorokat egy rendszeres látogatónktól, Baráti Józseftől kaptuk, amelyben egy általa összeállított és rendszeresen használt igazán fogós etetőanyag receptet mutat be. Lássuk!
Már 25 év telt le azóta, hogy először horgásztam barátaimmal a Tisza tavon. Az első horgászat Tiszanánán a félszigeten volt, ahol egy októberi napon kezdtük meg a horgászatot. Az a hely akkor még egészen más volt, mint most. Ma ez egy nyűzsgő kikötő. Akkor még a félszigeten alig járt valaki. Néhány helyi horgász csónakja volt kikötve a zsombékos nádfallal körbenőtt öbölben, a másik oldalon pedig az élő Tiszával közvetlen kapcsolatos ártér. Itt vertünk sátrat, innen horgásztunk és fogtunk süllőt, harcsát, pontyot, olyan hidegben amikor a víz reggelre belefagyott a vödörbe.
Új kutatási adatok láttak napvilágot a halak emlékezetéről. Az eddigi feltételezésekkel ellentétben a mostani adatok azt támasztják alá, hogy a halak emlékezőtehetsége sokkal hosszabb távon működik, mint azt eddig gondolták a kutatók. Horgász szemmel nézve ez egyrészt az eddigi kérdések közül sokat megmagyaráz, másrészt új kérdéseket vet fel.
A hal egészséges táplálék, földrajzi adottságaink is lehetővé tennék, hogy bőven fogyasszunk belőle. Az egy főre jutó halfogyasztás hazánkban mégis alig három kiló évente, és ennek nagy részét is karácsonykor esszük. Hol a hiba, miért nem eszik a magyar több halat? Hogyan szerethetjük meg felnőttkorban a hal ízét, hogyan küzdhetjük le idegenkedésünket?
Még csak február vége volt, de már olvadt a hó, a levegőben érződött valami, amit tulajdonképpen nehéz lenne szavakba önteni. De hát ez benne a szép, hogy csak elképzelni tudjuk ezt a valamit, kimondani nem.
A Csuka a stég alatt lapult, és már nagyon éhes volt. A Csukák, gyermekem, mindig éhesek, és, ha lehet, stégek alá bújnak, ha nem, akkor vízbe dőlt fákat, hínárszigeteket keresnek, ami alá elbújhatnak.
Ilyenek vagyunk?(!)
Barátokkal, ismerősökkel ülünk horgászbotjaink mögött a folyó partján. Mindenki ismer mindenkit. Beszélgetünk, ugratjuk egymást ahogy az horgászok közt szokásos, és közben foglalatoskodunk valamivel. Van aki várja a kapást, van aki csalizik, vagy szereli a horgászkészségét. Én egyszerűen csak ülök és gyönyörködöm a tájban, nézem folyó lomha, méltóságteljes vonulását.
(és miért is jó ez nekünk?)
Ez a cikk arról szól, hogy milyen egyszerű módszerrel lehet a vizes alapú apró magvakat belerakni a PVA hálóba és persze be is dobni. Mindezt úgy, hogy ne oldja fel a víz a hálót, amíg be nem ért a helyére.
A füstölési technika a legrégebbi tartósítási eljárások egyike. Mára ez háttérbe szorulva átadta a helyét az ízek világának. A jól elkészített füstölt hal igazi delikátesszé vált. Ehhez szeretnék ötletekkel és receptekkel segíteni.
A hagyományos rablóhalazások elengedhetetlen kelléke az élő csalihal, aminek a megfogása gyakran nem könnyű. Annak érdekében, hogy mindig legyen élő csalihalunk és ne keljen a horgászat előtt ezzel foglalkozni bemutatok néhány megoldást.
Bár már nincs "halászlé szezon", azért a halfogyasztási normát lehet tartani, ehhez egy kis segítség a következő recept.
Gyönyörű fogások Aurelien-től Franciaországból St. Suzanból Carp Zoom termékek használatával!
A Carp Zoom közel egy évtizede tűnt fel a hazai horgászpiacon, ma pedig már húsznál is több európai országban van jelen kedvező áru, minőségi termékeivel. Kiváló ár-érték arányú kínálatát saját maga fejleszti, Magyarországon, az itthoni vizek igényeihez és horgászok elvárásaihoz - valamint pénztárcájához - igazodva.
Porondon a Carp Zoom PVA eszközök
A Carp Zoom közel egy évtizede tűnt fel a hazai horgászpiacon, ma pedig már húsznál is több európai országban van jelen kedvező áru, minőségi termékeivel. Kiváló ár-érték arányú kínálatát saját maga fejleszti, Magyarországon, az itthoni vizek igényeihez és horgászok elvárásaihoz - valamint pénztárcájához - igazodva.
A horgászszezon télen pihen, ilyenkor érdemes a horgászbotok tisztítása és megfelelő tárolása mellett az orsókat is figyelembe venni. Kedvenc horgászorsónk is megérdemli a törődést, így például azt is, hogy a tavaszi szezon kezdetére új zsinór kerüljön a dobjára.
A tokhal az óvatosabb halak csoportjához tartozik, eddigi tapasztalataim, hogy inkább a délelőtti órákban szeretnek táplálkozni. Ha egy tokhal rátalált a csalinkra, többször fölé úszik, farkával felkavarja a vizet és a lebegő darabkákat szippantja fel. Nem egy esetben előfordult, hogy a farokuszonyába akadt a horog, ami a fárasztást megnehezítette. A nyári melegben napközben észre lehet venni őket, ahogyan a part szélén a sekélyebb vízben napoznak.
A második rendezvényünknek a Százhalombatta mellett található Benta horgászpark adott otthont ezen az „ősz eleji" augusztus végi vasárnapon. Az időjárás egyik szempontból megfelelő volt, mert vizet csak a tóban láttunk és elkerült minket és a kedves kilátogatókat az égi áldás, de másik szemszögből mostohának is nevezhetném a folyamatosan fújó váltakozó erősségű, de többnyire erős szél miatt, ami a halfogásra is kedvezőtlen hatást gyakorolt.
I. Szent László Honvéd Horgászkupa
2011. augusztus 19-20-án hagyományteremtő jelleggel - igazodva a horgásztársak igényeihez - a Honvédszakszervezet hódmezővásárhelyi alapszervezete 24 órás vegyes halfogó horgászkupát rendezett Felgyőn. A kellemes nyári reggelen mintegy 30 horgász gyűlt össze, hogy megmérettesse magát a halakban bővelkedő Illés horgásztavak egyikében. Már az előkészületek során kiderült, hogy a versenyzők a legkülönbözőbb praktikákkal és horgászmódszerekkel készültek. A parton szép számmal sorakoztak a rakós-, match és feeder botok, de volt, aki hosszabb spicc bottal vagy éppen egy hagyományos fenekező bottal vágott neki a megmérettetésnek.
Mint ahogy említettem ez már a tavaly útjára indított rendezvény sorozatunknak harmadik állomása volt, de természetesen nem az utolsó, így javaslom minden kedves olvasónknak, hogy kedvcsinálóként olvassa el az első majd a második nyílt nap beszámolóját, majd tartson velünk a következő rendezvényünkre. Joggal merülhet fel a kérdés miért is szervezünk nyílt napot, rendezvényt bizonyos horgásztavakra?
Az öltözék, ami megvéd - a legjobb horgászkabát. Nem kérdés, hogy a legjobb horgászkabát vagy felső kiválasztása esszenciális. Olyan ez, mint egy páncél, ami nem csupán a hidegtől és a nedvességtől óv, hanem a lelket is melegen tartja. A legjobb felsőruházatok a Carp Zoom kínálatában magas minőségű, vízálló anyagokból készülnek, és tökéletes szövetségesek lesznek a széllel szemben, míg a szigetelés megőrzi a meleget még a leghűvösebb hajnali órákban is.
Több időt tölteni a vízen.
Az egyik legfontosabb újévi fogadalom lehet az, hogy több időt töltsünk a vízen. A Fisch.hu horgász webáruház széles választékában megtalálhatók a legkiválóbb horgászfelszerelések és kiegészítők, amelyek segítségével még kényelmesebbé és élvezetesebbé tehetjük a horgászatot. Az élet rohanó tempójában gyakran elfelejtjük, hogy mennyire fontos a kikapcsolódás és a természet közelsége.
A horgászat szerelmeseinek mindig jól jön egy új wobbler, egy csalogató etető bojli vagy egy megbízható halbölcső. A Carp Zoom horgász webáruház kínálatában minden megtalálható, ami egy eredményes és élvezetes pecázáshoz szükséges. Lepd meg horgász ismerőseidet hasznos és minőségi ajándékokkal, amelyekkel még sikeresebb lehet a következő horgászkaland!
Horgászbotok és orsók biztonságban
A horgászbot a horgász egyik legfontosabb társa, így különös figyelmet érdemel. Első lépés, hogy alaposan tisztítsd meg a botot, különös tekintettel a gyűrűkre és a nyélre. A szennyeződések és a sómaradványok károsíthatják az anyagot, ezért fontos, hogy tiszta, száraz állapotban kerüljenek tárolásra.
A tökéletes etetőanyag télire!
A versenyhorgászok pontosan tudják, hogy milyen sok múlik a megfelelő csalogató anyagon, nehéz terepen nincs kapás a megfelelő keverék nélkül. A nyáron jó kapásokkal járó etetőanyag télen sokszor csődöt mond. Hidegebb vízben inkább az édesebb aromavilágú csalikat érdemes bevetni. Ezekből ajánlunk most néhányat: